Respublikiniame akordeonistų konkurse nebuvo pralaimėjusiųjų

Penktadienį į Prienų meno mokyklą suvažiavo jaunieji akordeonistai iš įvairių Lietuvos muzikos ir meno mokyklų. Jie dalyvavo pirmą kartą vykstančiame respublikiniame akordeonistų konkurse „Muzikinė mozaika“.

DSC_2360

Nemažą būrį akordeonistų iš Kauno, Vilkaviškio, Elektrėnų, Alytaus, Varėnos, Garliavos, Marijampolės, Veiverių, Jiezno ir Prienų vertino ypač aukšto lygio komisija: akordeono mokytoja ekspertė, Kauno J. Gruodžio konservatorijos dėstytoja, Kauno krašto akordeonistų draugijos pirmininkė, įvairių pasaulinių akordeonistų konkursų žiuri narė Gražina Lukošienė, Kauno Miko Petrausko muzikos mokyklos bei Kauno 1-osios muzikos mokyklos akordeono mokytoja metodininkė Edita Veržbavičienė ir Veiverių A. Kučingio meno mokyklos direktorius, akordeono mokytojas metodininkas, Kauno krašto akordeonistų draugijos pirmininkės pavaduotojas, įvairių pasaulinių akordeonistų konkursų žiuri narys Mindaugas Labanauskas.

Konkursą organizavo Prienų meno mokykla, jos akordeono mokytojos metodininkės Renata Alaveckienė, Lina Bendoraitienė bei Prienų švietimo centras.

Visi jaunieji akordeonistai varžėsi 7 kategorijose. Trijose A kategorijose varžėsi tie akordeonistai, kurie mokytis groti akordeonu pradėjo 6–9 metų amžiaus, trijose B – tie, kurie mokytis pradėjo 10–13 metų amžiaus, ir vienoje C – mėgėjų kategorijoje, tie atlikėjai,kurie groti prasideda nuo 14 metų ir mokosi tik 4 metus, kai kitų kategorijų atlikėjai -meno mokyklose muzikos mokosi 6 metus.

Pasak L. Bendoraitienės, gražią, šiltą ir saulėtą dieną visų akordeonistų atliekami kūriniai skambėjo tiesiog puikiai ir komisija greitai sutarė, kad griežtai skirstyti prizines vietas būtų neteisinga, todėl visi dalyviai buvo apdovanoti kaip nugalėtojai. Vėliau, po apdovanojimų, visi galėjo susipažinti, kurie akordeonistai už savo programas gavo vienu ar kitu balu daugiau, tačiau skirtumas buvo nedidelis. Nebuvo galima išskirti ir kurios mokyklos akordeonistai pasirodė geriausiai – daugiausiai taškų įvairiose kategorijose surinko skirtingų mokyklų jaunieji atlikėjai. Per apdovanojimo ceremoniją visi dalyviai atsiimdami apdovanojimus džiaugėsi ne mažiau nei jų tėveliai.

Anot L. Bendoraitienės, visi jaunieji akordeonistai buvo vertinami ypač atsakingai. Komisijos nariai jau yra dirbę ne viename akordeonistų konkurse – Italijoje, Kroatijoje, Bosnijoje ir Hercogovinoje bei kitose šalyse. Nors konkursas organizuotas pirmą kartą, tačiau L. Bendoraitienė neatmeta galimybės, kad jis vyks dar ne kartą. Renginio pabaigoje ji dėkojo ir dalyviams, ir jų tėveliams, ypač didelę padėką išreiškė komisijos nariams bei konkurso rėmėjui – laikraščiui „Naujasis Gėlupis“.

Šiuo metu visi Lietuvos akordeono specialistai ruošiasi rugsėjį Kaune vyksiančiam pasauliniam akordeonistų konkursui „Pasaulio trofėjas“. Tai istorinis įvykis – šis įvairiose pasaulio šalyse vykstantis konkursas šiemet pirmą kartą vyks Lietuvoje, beje, pirmą kartą ir apskritai Rytų Europoje. Šiame konkurse dalyvauja profesionalūs geriausi akordeonistai iš viso pasaulio. Šis konkursas, kaip ir kitas tokio paties lygio – „Pasaulio taurė“, vyksta kas dveji metai.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close