Rugsėjo 1-oji – naujose patalpose

Rugsėjo 1-ąją naujose patalpose sutiko reorganizuotos Prienų specialiosios mokyklos kolektyvas ir globotiniai, po mokyklų pertvarkos tapę „Revuonos“ vidurinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriumi. Skyrius įsikūrė buvusios Prienų jaunimo mokyklos patalpose.

Visą rugpjūčio mėnesį čia vyko intensyvūs statybos ir remonto darbai. Pastato pirmas aukštas buvo renovuotas, patalpos tapo erdvios, šviesios ir tinkamos mokinių ugdymui. Paskutinėmis rugpjūčio dienomis buvo perkraustyti baldai ir įranga.

Šis persikraustymas buvo skaudus dideliam būriui pedagogų. Pasikeitus įstatymams, specialiojo ugdymo skyriuose gali mokytis tik vaikai, turintys intelekto sutrikimų, todėl daug vaikų perėjo į bendrojo ugdymo įstaigas, o daug specialiojo ugdymo pedagogų buvo atleisti.

Šiuo metu specialiojo ugdymo skyriuje mokysis 43 mokiniai, o su jais dirbs 6 mokytojai, 5 auklėtojos, 5 auklėtojų padėjėjai ir 3 švietimo pagalbos teikimo specialistai: logopedė, socialinė pedagogė ir kineziterapeutė. Visi vaikai mokysis šešiose klasėse: 3 klasės bus lavinamosios, 2 specialiosios ir viena – socialinių įgūdžių ugdymo. Pastarojoje gali mokytis mokiniai iki 21 metų amžiaus.

Šį pavasarį patvirtintas ir nuosekliojo mokymosi įstatymas, pagal kurį mokiniai, bendrojo lavinimo mokyklose mokęsi pagal individualizuotą programą ir įgiję pagrindinį išsilavinimą, toliau mokslus gali tęsti tik specialiojo ugdymo skyriuose – socialinių įgūdžių ugdymo klasėse.

Po Rugsėjo 1-osios šventės Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos kiemelyje į specialiojo ugdymo skyrių užsuko mokyklos direktorė su šventės svečiais – Prienų rajono savivaldybės tarybos nariais Vytautu Kamblevičiumi ir Rita Keturakiene. Svečiams rūpėjo apžiūrėti naująsias patalpas, įsitikinti, ar tikrai čia sudarytos palankios sąlygos ugdyti mokinius.

Skyriaus vadovė Kristina Belenavičienė džiaugėsi ir naujomis patalpomis, ir ką tik atvykusiais naujokais. Kuo daugiau vaikų, tuo lengviau jiems kartu bendrauti. Džiaugėsi ir svečiais, nes jie labai prisidėjo, kad šis skyrius išliktų ir galėtų dirbti vaikams jaukesnėse patalpose. Džiaugėsi ir tuo, kad vis tik pavyko gauti patalpas bendrabučiui ir vaikams nereikės labai anksti keltis ir autobusu vykti į mokyklą iš atokiausių Prienų rajono kaimų.

Mokykloje matytos vaikų šypsenos išdavė, kad vaikams Rugsėjo 1-oji, iš tikrųjų, buvo šventė.

Mantvydas Prekevičius

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close