,,Bičiulio Amsiaus stovykla“

Į Balbieriškio miestelio seniūnijos parką balandžio 15 dieną  sugužėjo vaikai iš Balbieriškio, Naujosios Ūtos, Šilavoto seniūnijų, lydimi Prienų rajono Socialinių paslaugų centro socialinių darbuotojų bei N.Ūtos seniūno.

10257601_309274109220149_3782929226310053759_o

Čia vyko bičiulio Amsiaus stovykla. Stovyklos metu Alytaus apsk. VPK Prienų r. PK Viešosios policijos pareigūnės E.Kubilienė ir E.Ežerskienė bei bičiulis Amsis vaikams priminė saugaus elgesio taisykles namuose, mokykloje, gatvėje. Vaikai noriai dalyvavo sportinėse rungtyse, aktyviai atsakinėjo į klausimus, piešė policijos bičiulį Amsį, patys gaminosi sumuštinius ir vertino vienas kito darbą. Oras nedžiugino, tačiau ir nesutrukdė stovyklautojams, dėkojame Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centrui, leidus pasinaudoti patalpomis. Esame dėkingi rėmėjams: A. Mitrulevičiaus IĮ „Šakočių namai“ ir N. Ūtos seniūnijos seniūnui A. Aliukevičiui, bei Socialinių paslaugų centrui, parėmus stovyklos dalyvius. Po žaidimų ir apdovanojimų  vaikai pasistiprino karšta sriuba ir linksmi išsiskirstė namo.

Na, o vėsoką balandžio 16 dienos rytą vaikai iš Pakuonio, Ašmintos, Veiverių seniūnijų rinkosi Išlauže, mokyklos sporto aikštėje. Bendradarbiaujant su Išlaužo Šeimos dienos centro socialine pedagoge Aušra Balkūniene renginje dalyvavo ir Šeimos dienos centrą lankantys vaikai. Čia taip pat vaikai klausėsi policijos pareigūnių pamokymų, labai aktyviai dalyvavo sportinėse rungtyse ir mokėsi statyti palapinę. Džiaugiamės, kad mus svetingai priėmė Išlaužo Šeimos dienos centro pirmininkė ir mokyklos direktorė Rasa Žilinskienė, leido naudotis mokyklos stadionu, inventoriumi. Diena išaušo šalta ir vėjuota, tačiau nei vaikams, nei organizatoriams geros nuotaikos ir šiltų emocijų netrūko. Visus sušildė mokyklos valgyklos virėjos išvirta karšta sriuba.

Bičiulio Amsiaus stovyklų tikslas – suburti vaikus, organizuoti turiningą jų laisvalaikį, priminti saugaus eismo ir elgesio taisykles, skatinti iniciatyvumą, atsakomybę už savo veiksmus, formuoti tarpusavio bendravimo bei bendradarbiavimo įgūdžius ir vertybines nuostatas, užtikrinant vaikų pozityvų užimtumą ir sociokultūrinį ugdymą. Praūžus šių stovyklų šurmuliui, stovyklautojai dėkojo ir prašė daugiau tokių renginių. Organizatoriai ir dalyviai išsiskirstė su pakiliomis prieššventinėmis nuotaikomis. Už aktyvų dalyvavimą stovyklose vaikams buvo įteikti bičiulio Amsiaus diplomai bei  dovanos.

Ačiū visiems už bendradarbiavimą!

 

Renginio organizatoriai

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close