Kūrybiškas ugdytojas-kūrybiškas vaikas

Pastaraisiais metais įvairių sričių specialistai daug diskutuoja apie pasikeitusius žmogaus vystymosi raidos tarpsnius,apie tai,kad dabartinė vaikų karta yra visiškai kitokia,nei prieš dvidešimtmetį. Todėl jau kūdikio gimimas meta iššūkį tėvams,kaip bendrauti,auklėti,mylėti šį mažytį ,,Z“ kartos stebuklą.Dar su didesniais iššūkiais susiduria ugdymo įstaigų pedagogai,kai neturėdami dar dvejų metų vaikai praveria ugdymo įstaigų duris ir užvers jas jau sulaukę pilnametystės.Šiuolaikinį auklėjimo ir ugdymo procesą galime palyginti su trikoja kėdute.Viena koja-tai ugdymo turinys,kita-užsiėmimų dizainas ir trečioji-tai kūrybiškumas.Norint užtikrinti sėkmę,visos trys kojos turi būti vienodo ilgio, t.y. vienodai svarbios.

???????????????????????????????

Todėl mokinių atostogų metu Alytaus rajono Ūdrijos pagrindinės mokyklos mokytojai Balbieriškio pagrindinės mokyklos komandą pakvietė į seminarą ,,Per kūrybiškumą į vaiko širdį“.Seminaro metu buvo pasidalinta gerąja patirtimi, kaip įvairių užsiėmimų metu ugdomas kūrybiškumas,bendradarbiavimas,žinios ir patiriama sėkmė.Kolegos iš Ūdrijos mokyklos pristatė savo Kūrybinių partnerysčių projektą,mūsų mokyklos mokytoja Danutė Petraškienė parengė pranešimą,,Augame kurdami“,kuriame  pasidalino klasės auklėtojos patirtimi.Bibliotekininkė Danguolė Damijonaitytė savo pristatyme ,,Kūrybiškas ugdytojas-kūrybiškas vaikas“ apžvelgė kaip ugdomas kūrybiškumas rengiant įvairius bendrus bibliotekos ir įvairių dalykų mokytojų projektus bei ,kokie pratimai skatina kūrybiškumą kūno kultūros pamokose. Mokytojos Redos Valančienės pranešimas ,,Žaidimo metodas pamokose ir NU užsiėmimuose“ buvo paįvairintas praktiniais žaidimais.Dėkojame Ūdrijos mokyklos kolektyvui už bendradarbiavimo puoselėjimą, už suteiktas galimybes dalintis patirtimi ir pasisemti naujų minčių, idėjų tolimesniems bendriems darbams , ieškant rakto į kiekvieno vaiko širdį.

Mokytoja Reda Valančienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close