Vytauto Pakarsko taurė iškeliavo į Vilnių

Rugpjūčio pabaigoje Pociūnuose surengtose vaikų sklandymo varžybose Vytauto Pakarsko taurei laimėti sėkmė lydėjo Vilniaus jaunuosius pilotus Jie ne tik i6kovojo V. Pakarsko taurę, bet komandinėje įskaitoje laimėjo ir antrą bei trečią vietas.

Pagrindinis prizas įteiktas “Born2fly” (iš anglų kalbos išvertus “gimę skraidyti”) pirmai komandai, antra vieta atiteko “Oro skautams”, ir trečia – “Born2fly” antrai komandai. Komandą privalėjo sudaryti du berniukai ir mergaitė Asmeninėje įskaitoje tarp berniukų aukso medalis įteiktas dešimtmečiui Antanui Žilinskui iš Vilniaus. Jis apdovanotas ir jauniausio varžybų dalyvio prizu. Sidabro medaliu džiaugėsi taip pat vilnietis Karolis Šaduikis. Trečia vieta dalinosi Paulius Lekavičius iš Vilniaus ir birštonietis Aidas Lazauskas. Jis atstovavo Kauną. Tarp, keturių varžybose dalyvavusių mergaičių visus prizus išsivežė vilnietės. Varžybos pasižymėjo gausiu dalyvių skaičiumi – dėl pagrindinio prizo kovojo 27 vaikai. Jie gynė Kauno, Vilniaus, Stepono Dariaus tėviškės- Judrėnų ir Kaliningrado garbę . Orai skrydžiams buvo palankūs, pavyko įvykdyti visus planuotus šešis pratimus. Užduotis buvo vienoda–pakilus išlaikyti skridimo kryptį ir taisyklingai nusileisti. Į 3-5 m aukštį sklandytuvai buvo tempiami išvilktuvo pagalba. Visi dalyviai skrido Prienų sportinės aviacijos gamykloje pagamintais sklandytuvais LAK-16. Jauniausiam dalyviui tik – dešimt metų, vyriausiam – šešiolika.

Vaikų sklandymo varžybosV Pakarsko taurei laimėti vyksta nuo 1998 metų.

Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close