Birštono savivaldybės posėdyje priimti atitinkami sprendimai

Kovo 29 d. vyko Birštono savivaldybės posėdis, kuriame buvo apsvarstyti 25 sprendimų projektai ir išklausyta viena informacija. Prieš oficialiąją posėdžio dalį buvo pasveikinta paskutinį kartą oficialiai besilankanti vyriausybė patarėja Inga Jablonskienė ir garbingo jubiliejaus sulaukusi Birštono savivaldybės kontrolierė Zita Pranckevičienė.

 IMG_4877

Sutarta dėl objektų statybos vietos pakeitimo

Pirmiausia buvo išklausyta ir apsvarstyta savivaldybės Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėjo Manto Michaliunjo informacija apie Algirdo gatvės Nr. 22 ir kitų sklypų, esančių kvartale tarp Algirdo, Kęstučio gatvių, Nemuno ir miesto parko, kompleksinio plano koncepcijas.

Buvo kalbama apie „Eglės“ sanatorijos planuojamus objektus, kuriuos ruošiamasi statyti toliau nuo savų pastatų. Po diskusijų ir Tarybos narių pasisakymų, jų nuomonei pritarė ir „Eglės“ sanatorijos atstovas. Tad buvo nutarta automobilių parkavimo ir teniso aikštelę šiek tiek patraukti, kad visiems būtų patogu ir nekiltų vėliau ginčų.

 

Pristatyta nauja Birštono muziejaus direktorė

Ilgą laiką Birštono muziejus neturėjo oficialaus vadovo. Tačiau šių metų kovo 13 d. įvyko konkursas Birštono muziejaus direktoriaus pareigybei užimti. Konkurse dalyvavo trys pretendentai. Komisijos sprendimu pagal surinktą balų skaičių konkursą laimėjo birštonietė Vilijeta Šalomskienė.

Tarybos nariai uždavė klausimų, į kuriuos naujoji direktorė puikiai atsakė. Pagiriamąjį žodį apie V. Šalomskienę tarė Tarybos narė Onutė Šaulinskienė, kuri ją pažįsta nuo seniau ir žino jos dalykines savybes. Naujoji vadovė pradės eiti pareigas nuo balandžio 14 d., kai bus gautos tam tikros pažymos iš STT.

 

Pritarta dėl Jaunimo centro steigimo

Sprendimo projektą dėl projekto rengimo ir paraiškos teikimo pagal 2009–2014 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programą LT05 „Rizikos grupės vaikai ir jaunimas“ pateikė administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Jovita Tirvienė. Projekto „Birštono vaikų dienos centro infrastruktūros sukūrimas“ tikslas – sukurti šiuolaikišką vaikų dienos centrą Birštono savivaldybėje, siekiant pagerinti rizikos grupės vaikų socialinę ir laisvalaikio užimtumo situaciją. 2014 m. sausio 1 d. duomenimis, Birštono savivaldybėje buvo 26 šeimos, kuriose augo 68 vaikai. Socialinės rizikos šeimose augusių ir šiuo metų augančių vaikų skaičius per pastaruosius 5 metus: 2009 m. – 80 vaikų (Vienkiemyje – 51), 2010 m. – 75 (46), 2011 m. – 70 (46), 2012 m. – 70 (45), 2013 m. – 77 (42). Įkurtame vaikų dienos centre bus vykdomos įvairios veiklos, skirtos vaikams iš socialinės rizikos šeimų Birštono mieste, Birštono vienkiemyje, Škėvonių kaime ir kitose teritorijose. Įkurtame centre paslaugas numatoma teikti ne mažiau kaip 25 rizikos grupės vaikams.  Projektu siekiama spręsti rizikos grupės vaikų socialines ir laisvalaikio užimtumo problemas, sudaryti sąlygas bendrauti, užsiimti naudinga ir turininga veikla tinkamai tam įrengtose patalpose, mažinti socialinę atskirtį bei sukurti papildomas paslaugas.

Projekto įgyvendinimo metu numatoma rekonstruoti Birštono savivaldybei nuosavybės teise priklausantį pastatą, esantį Muziejaus g. 5, pritaikyti pastatą centro funkcionavimui ir sukurti tinkamą infrastruktūrą.

Projekto įgyvendinimo laikotarpis – 18 mėnesių. Bendra projekto vertė – 707.723,79 Lt. Vadovaujantis gairėmis pareiškėjams LR ir EEE finansinio mechanizmo programos LT05 „Rizikos grupės vaikai ir jaunimas“ paramai gauti, didžiausias galimas finansavimo intensyvumas yra 90 procentų nuo visos projekto tinkamų finansuoti išlaidų sumos. Birštono savivaldybė projektui įgyvendinti turi skirti ne mažiau kaip 10 procentų tinkamų bendrojo finansavimo išlaidų; Birštono savivaldybei tenkanti dalis – 70.772,38 Lt. Tikimasi, kad priėmus Tarybos sprendimą, numatytas bendrasis projekto finansavimas užtikrins galimybę sėkmingai įgyvendinti projektą „Birštono vaikų dienos centro infrastruktūros sukūrimas“. Savivaldybės merė palaikė idėją dėl tokio centro sukūrimo Birštone, nes jaunimas neturi tinkamų patalpų, kur galėtų turiningai praleisti laisvalaikį ir užsiimti kūrybine veikla. Pasak jos, jaunimas dažnai merei užduoda klausimą: „Kada mes turėsime savo namus“. Dabar atsirado proga išgirsti jų balsą.

Buvo ir kitokių Tarybos narių nuomonių. V. Tankevičius siūlė tam pritaikyti Birštono vienkiemio darželio-mokyklos pastatą. Tačiau merė paaiškino, kad šio objekto rekonstrukcijai jau parengtas projektas ir jokie pakitimai neįmanomi.

 

Pritarta objektų privatizavimui ir nustatytos kainos

Posėdžio metu buvo priimtas sprendimas privatizuoti buvusią mokyklą Tyliojoje g. Nr.5, senąjį restorano pastatą J. Basanavičiaus aikštėje Nr.2 ir sandėlį B. Sruogos gatvėje Nr. 4B.

Buvo patvirtinti privatizavimo objektai: Birštono savivaldybei nuosavybės teise priklausantys statiniai Birštono sav., Birštono m., J. Basanavičiaus a. 2, kuriuos sudaro pastatas (restoranas), jo bendras plotas – 541,13 kv. metro, ir kiti kiemo statiniai. Pradinė pardavimo kaina – 483,567 tūkst. Lt (keturi šimtai aštuoniasdešimt trys tūkstančiai penki šimtai šešiasdešimt septyni litai), iš kurios objektui priskirto 0,1560 ha žemės sklypo (unikalus numeris – 4400-1995-3474) pradinė pardavimo kaina nuomos mokesčiui apskaičiuoti – 160,000 tūkst. Lt (vienas šimtas šešiasdešimt tūkstančių litų) ir žemės sklypo parengimo atlygintinos išlaidos – 12,567 tūkst. Lt (dvylika tūkstančių penki šimtai šešiasdešimt septyni litai);

Birštono savivaldybei nuosavybės teise priklausantis pastatas – sandėlis Birštono m., B. Sruogos g. 4B, bendras plotas – 242,16 kv. metro. Komitetuose buvo nutarta, kad pradinė pardavimo kaina – 187,620 tūkst. Lt (vienas šimtas aštuoniasdešimt septyni tūkstančiai šeši šimtai dvidešimt litų), iš kurios objektui priskirto žemės sklypo Birštone, B. Sruogos g. 4B, 0,0748 ha ploto dalies pradinė pardavimo kaina nuomos mokesčiui apskaičiuoti – 77,000 tūkst. Lt ir nurodytos žemės sklypo dalies parengimo atlygintinos išlaidos – 0,620 tūkst. Lt.

Taip pat buvo patvirtinta ir objekto Tyliojoje g. Nr.5, kurį sudaro gyvenamas namas (bendras plotas – 443,17 kv. metro), ūkinis pastatas (užstatytas plotas – 74,00 kv. metro), ūkinis pastatas (unikalus numeris – 1296-9000-2032, užstatytas plotas – 60,00 kv. metro), kiemo statiniai (šulinys, lauko tualetas), pradinė pardavimo kaina – 230,913 tūkst. Lt, iš kurios objektui priskirto 0,3150 ha žemės sklypo pradinė pardavimo kaina nuomos mokesčiui apskaičiuoti – 180,500 tūkst. Lt ir žemės sklypo parengimo atlygintinos išlaidos – 6,913 tūkst. Lt.

 

Visoms ataskaitoms pritarta

Posėdžio metu savivaldybės įstaigos savo ataskaitų nepristatė, nes jos išsamiai buvo išnagrinėtos komitetuose. Tik įstaigų vadovams buvo pateikta po keletą klausimų.

Buvo patvirtinta Birštono vienkiemio darželio-mokyklos, Birštono gimnazijos, Birštono viešosios bibliotekos, AB sanatorijos „Versmė“, Savivaldybės kontrolės ir audito kontrolierės Zitos Pranckevičienė ataskaitoms. Taip pat vienbalsiai pritarta ir Birštono savivaldybės administracijos veiklos ataskaita, kurią pristatė administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas. Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė savo ataskaitą pateikė plačiau, pateikdama įvairių veiklos sferų duomenis.

 

Kiti klausimai

Priimti sprendimai dėl žemės sklypų Nemajūnų kaime įsigijimo kapinių plėtrai, dėl paskolos kreditinės linijos paėmimo, dėl bendrojo lavinimo mokyklų klasių komplektų ir priešmokyklinio ugdymo grupių 2014–2015 m.m. skaičiaus nustatymo, dėl Birštono sporto centro teikiamų paslaugų kainų nustatymo. Patvirtintas sprendimas dėl VšĮ Birštono pirminio sveikatos priežiūros centro mokamų asmens sveikatos priežiūros laboratorinių paslaugų kainų patvirtinimo.

Birštono seniūnijos seniūnas Jonas Kederys pateikė sprendimo projektą dėl Birštono savivaldybės Tarybos 2013 m. balandžio 26 d. sprendimo „Dėl vietos bendruomenių savivaldos 2013–2015 m. programos lėšų vietos bendruomenių sprendimams įgyvendinti Birštono savivaldybėje skyrimo ir naudojimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimo ir kt.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close