Matematikos popietė „Matematika ir gyvenimas“

Kovo 14 dieną matematikai ir jų draugai švenčia tarptautinę skaičiaus π (Pi) dieną. Pi diena pradėta švęsti 1989 metais JAV fiziko Larry Shaw iniciatyva. Atsižvelgiant į šios matematinės konstantos išraišką, ją pasiūlyta švęsti kasmet kovo 14 dieną (3,14… ). Matematinė konstanta pi reiškia apskritimo ilgio ir jo skersmens santykį.

Šiai dienai  paminėti Naujosios Ūtos pagrindinėje mokykloje buvo pravesta matematikos popietė. Konkurse dalyvavo penktų ir dešimtų klasių mokiniai. Renginį organizavo ir vedė matematikos mokytoja Ina Aleksiunienė. Klases susiskyrstė į grupes, kurios išsirinko savo kapitonus. Kiekvienai mokinių grupei buvo sugalvoti pavadinimai, kuriuos reikejo apsiginti atliekant užduotis. Dalyvavome viktorinoje, kurioje teko atsakyti į gana įdomius klausimus susijusius su mus supančia aplinka: Ką turi augalas, žodis ir skaičius? Koks geometrinis žaibas gali būti? Kokios valstybės pavadinime yra paslėptas a3? Kokią formulę garsina Šumacheris? Kokios geometrinės figūros prilaiko saulę? Egipto briaunainis tai…. Kieno emblema yra keturi apskritimai? ir kt.  Pristatėme namų darbus: inscenizavome pasirinktas situacijas, skaitėme sukurtas eiles. Martynas įrodė teorema: krokodilas yra ilgesnis negu platesnis. Emilija bandė spėti kai kurių komandos narių gimtadienius, Erika atliko triuką su kortomis, tačiau niekam nepavyko, turint trys plytas, išmatuoti jos įstryžainę.  Komandų kapitonams buvo pravestas pastabumo tyrimas. Komanda surinkusi daugiausiai taškų ir atsakiusi teisingai daugiausiai  klausimų buvo apdovanoti dešimtukais. Nugalėtojais tapo 7 klasės komanda ,,Taškas” .

 

***

Sugrįžęs į krantą

Aš tašką padėsiu.

Tėvynė – viena

Be jos aš liūdėsiu.

***

Mažas taškelis pradžioj ir gale

matematikos dešimtukas langialy tuščiame.

Dėkoju jums už pažymį gerą

mokysimės kiek tik galim.

 

 

Rimgailė Vyšniauskaitė 7 kl.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close