Alytaus policija įspėja: sukčiai „švarina gyventojų kišenes“

Pastaruoju metu pastebima, kad telefoniniai sukčiai aktyvėja, įvairiais būdais stengiasi iš gyventojų išvilioti informaciją, susijusią su konfidencialiais asmens elektroninės bankininkystės duomenimis. Policija nuolat įspėja visuomenę būti itin dėmesingiems, nes telefoniniai apgavikai ieško vis naujų būdų, kaip iš patiklių piliečių išvilioti pinigų. 

Pastarąjį mėnesį Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate sulaukta susirūpinusių gyventojų skambučių, kad jiems skambina telefoniniai sukčiai, kurie prisistato policijos pareigūnais. Taip šį savaitgalį nutiko ir Druskininkuose, 53 metų druskininkietei paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė policijos pareigūnu ir apgaule iš jos išviliojo elektroninės bankininkystės kodus, o iš jos sąskaitos pagrobė 16 000 litų.

Per pirmuosius šių metų mėnesius užregistruoti 37 sukčiavimo atvejai. Nusikaltėliai iš gyventojų pagrobė ne vieną tūkstantį litų.

Todėl policija dar kartą prašo gyventojus būti atidesnius ir neatskleisti nepažįstamiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo ir konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų. Primename, kad konfidenciali informacija yra prisijungimo kodai, slaptažodžiai, sąskaitų numeriai. Tai pagrindiniai duomenų komponentai, reikalingi naudotis pinigais, esančiais asmens sąskaitoje (kortelėje), taip pat paskolų iš kreditą teikiančių bendrovių operacijoms atlikti.

Gyventojai turėtų žinoti, kad policijos bei kitų tarnybų pareigūnai, paskambinę telefonu, nereikalauja perduoti grynųjų pinigų, pasakyti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų ar atlikti kitų bankinių operacijų.  Kalbant su nepažįstamais telefonu, nereikėtų jiems pasakoti ir apie savo santaupas, atskleisti mokėjimo kortelių kodų, asmens duomenų, adreso.

Primygtinai įspėjame, sulaukus panašaus pobūdžio skambučių, jokiu būdu nesuteikti prašomos informacijos, o kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami kreipkitės į artimiausią policijos įstaigą arba skambinkite bendruoju pagalbos numeriu 112.

Alytaus aps. VPK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close