„Birštonas – sveikame kūne – sveika siela“

Praėjusių metų balandžio mėnesį Birštono savivaldybės gydytojo Irmanto Adamonio iniciatyva įvyko pirmoji Sveikatos savaitė. Šiemet toks renginys, skirtas sveikatai ir sveikatinimui, pavadintas „Birštonas – sveikame kūne – sveika siela“, organizuojamas rugsėjo 5–16 dienomis.

Mintis suorganizuoti tokį didelį renginį jaunam savivaldybės gydytojui kilo norint, kad kurorte būtų ne tik reklamuojamos sanatorijų teikiamos paslaugos, bet ir propaguojamas sveikas gyvenimo būdas. Pernykštis renginys, vykęs 4 dienas, ir buvo ta pirmoji kregždė, paskatinusi platesnei veiklai. I. Adamonio nuomone, praeitų metų savaitė buvo surengta per anksti, balandžio orai buvo nepalankūs masiniams sporto renginiams.

Renginių programoje išskiriamos trys kryptys: „Meno terapija visiems“, „Judėjimas – sveikatos galia“ ir „Meilė savo kūnui“, turėtų tenkinti visų amžiaus grupių dalyvius.

Renginiai prasidės rugsėjo 5 dieną Klaipėdos šv. Pranciškaus onkologijos centro darbuotojų ir brolio Benedikto Jurčio susitikimu su kurorto gyventojais Birštono parapijos Carito namuose. Čia vyks visuotinė akcija „Nusipirkime  simbolinę plytą ir paremkime Klaipėdos onkologijos centrą“.

Pagrindiniai renginiai vyks rugsėjo 8 dieną, tad, pasak gydytojo, būtų gerai, kad tą dieną šviestų saulė. Nuo ryto J. Basanavičiaus aikštėje Birštono meno mokyklos mokiniai pakvies visus kartu piešti ir dalyvauti relaksacinėje programoje „Menas gydo ir džiugina“, o mūsų krašto žolininkė Birutė Laukevičienė supažindins su gydomaisiais žolynais, atskleis jų sveikatingumo paslaptis.

Prie Vytauto paminklo vyks miesto gyventojų ir svečių fotosesija „Padovanok Birštonui šypseną“, kur auksiniuose rėmuose galės įsiamžinti visi norintieji.

Vytauto parke vyks tradicinė jurginų šventė, kuri suteiks renginiui ypatingai gražių rudeniškų spalvų.

Sakraliniame muziejuje vyks edukacinis užsiėmimas, kurio metu bus kepami ypatingai skanūs Birštono banginukai.

– Kiekvienas šventės dalyvis tikrai galės rasti jam patinkantį užsiėmimą, – sakė I. Adamonis.

Vystant temą „Judėjimas – sveikata“, rugsėjo 7 dieną bus galima dalyvauti rudens vaikų lauko teniso turnyre „Taiklioji raketė“, atvirame vyrų futbolo turnyre „Penki prieš penkis“. Kitomis dienomis numatytos šiaurietiško ėjimo treniruotės gryname ore, dviračių važiavimo tikslumo varžytuvės centriniame parke, o rugsėjo 14 d. prie riedlenčių rampos organizuojamos šeimų daugiakovės sporto varžybos, kur šeimos galės rungtis daugelyje sporto šakų: pasagų mėtymo, smiginio, baudų mėtymo, mini golfo, dviračių figūrinio važiavimo.

Pasak I. Adamonio, sanatorijos taip pat aktyviai dalyvaus Sveikatos dienose. „Tulpės“ sanatorijoje vyks muzikos-aromaterapijos seansai „Spalvų simfonija“, mineralinio vandens procedūros „Purslų gaiva“. „Versmės“ sanatorija pakvies į „Šreko“ procedūras ir į mineralinio vandens „Vytautas“ degustaciją „Atgauk stiprybę“.

– Džiugu, kad žmonės „Versmės“ sanatorijoje galės nemokamai pasitikrinti sveikatą ir pasidaryti kardiogramas. Taip pat noriu pranešti, kad Birštono PSPC direktorei pavyko susitarti su odos ligų specialiste ir rugsėjo 5 d. 13.00 – 17.00 val. bei rugsėjo 6 d. 9.00 – 13.00 val. konsultuos odos ligų gydytoja Jolanta Urbštienė ir tirs apgamus su dermoskopu. Savaitės metu vyks daug renginių, kurių metu stengsimės žmonėms paaiškinti, kad sveikatą galima pataisyti ne tik nuėjus pas gydytoją ir gavus vaistų, bet ir būnant gamtoje, pasivaikščiojus sveikatos ir poilsio takais, sportuojant bei maloniomis procedūromis sanatorijose. Tikiuosi, kad ši sveikatingumo savaitė paskatins ne tik birštoniečius aktyviai dalyvauti, bet sukvies ir daug svečių, – sakė I. Adamonis.

Sveikatos savaitės uždarymui (rugsėjo 16 d.) numatytas petankės dvejetų turnyras.

Renginių vyks daug ir įdomių. Reikia tikėtis, kad oras tomis dienomis bus šiltas ir rudeniškai gražus.

 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close