Comenius projekto susitikimas Čekijoje

„Ąžuolo“ progimnazija vasario 28 – kovo 2 d. įvykdė antrąjį Comenius projekto ,,WATER*WISE – enjoy, understand, value“ kontaktinį susitikimą. Penkių mokytojų ir keturių mokinių grupė šį kartą pabuvojo Čekijoje. Didžiąją vizito laiko dalį progimnazijos projekto grupė turėjo galimybę dalyvauti Velke Karlovicuose organizuotoje slidinėjimo programoje ir įgyti praktinių šios sporto šakos įgūdžių. Taigi, į Beskidų kalnus žiūrėjome ne tik iš tolo. Galėjome nuo jų  nusileisti  slidėmis, o  laisvalaikiu savomis kojomis palaipioti.

Vizito metu aplankytos Rožnovo, Luhačovičų, Uščerskij Brodo, Velehrado ir Stražnico miestelių įžymios vietos: J. A. Komenskio ir etnografinis muziejai, mineralinio vandens gydykla,  Velegrad vienuolyno kompleksas ir jo didžiulė bažnyčia, vyno darykla.  Malonius įspūdžius paliko  Uščerskij Brodo  pradinė Navysluni mokykla – šio  projekto partnerė.

Kiekviena diena praleista labai turiningai ir aktyviai – po treniruočių slidinėjimo bazėje  mokiniai ir mokytojai dalyvaudavo  bendrose vakaronėse,  projekto veiklų aptarimuose,  viktorinose, įvairių projekto užduočių pristatymuose. Praktiškai susipažinta su šalies kultūriniu ir kulinariniu paveldu.  Mokiniai turėjo galimybę pagyventi juos priėmusiose šeimose, susipažinti su buitimi, lavinti anglų kalbą betarpiškai bendraujant su kitų šalių bendraamžiais.

Vizito dalyvė aštuntokė Diana džiaugiasi atsiradusia galimybe aplankyti Čekiją: ,,Buvo smagu pamatyti kažką naujo, išbandyti naują sporto šaką – slidinėjimą. Iš pat pradžių atrodė labai baisu, bet vėliau, kai truputį pramokau, buvo smagu“. Smagu, kad Dianai taip pat teko papasakoti kelionės įspūdžius vietinei Čekijos televizijai.

,,Savaitė  Čekijoje buvo nuostabi, už tai reikia dėkoti mokytojoms, rengusioms šį projektą,“ – džiaugiasi Kotryna.

,,Labai patiko gyventi šeimose. Geriau pramokome anglų kalbą, smagu buvo bendrauti,“- sako septintokė Kornelija.

Gabrielė prisimena: ,,Kiekvieną susitikimo dieną vykdavo vakarinės programos. Buvo labai linksma ir įdomu, radome naujų draugų“. Gabrielė tikisi, kad naujieji draugai atvyks gegužę su vizitu į Lietuvą, aplankys progimnaziją ir apsigyvens šeimose.

Kelionės įspūdžiai ir patyrimai   ilgam išliks dalyvių atmintyje. Juos atgaivinsime gegužės mėnesį, priimdami  kitų šalių atstovus jau  ,,Ąžuolo“  progimnazijoje.

 

 

Direktorė

Irena Tarasevičienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close