Šv. Liudviko atlaidai Veiveriuose

Sukdamasis atminties slėniais atgal Laikas sustojo Veiveriuose, kaip sakė kun. g. kan. R. Bruzga, prieš 200 metų. Čia prieš maždaug du šimtmečius buvo pastatyta koplyčia. Metams bėgant koplyčios vietoje iškilo graži bažnytėlė, šiandien turinti šv. Liudviko vardą.

Sekmadienį į šv. Liudviko atlaidus ir pažiūrėti, koks likimas padėtų Veiveriuose pamatų, atvyko grafas Juozapas Goglevskis (akompaniatorius Gytis Cinauskas) su savo žavinga žmona Liudvika Godlevska (operos solistė Raimonda Tallat-Kelpšaitė). Prie bažnyčios vartų juos pasitiko ilgametis Veiverių parapijos klebonas, dabar Pažėrų parapijoje dirbantis K. Skučas ir šiuo metu Veiveriuose dirbantis kunigas R. Bruzga. Gausiai susirinkę dalyvauti šv. Liudviko atlaiduose parapijiečiai ir svečiai jautė 1812 metų dvelksmą, kada pro Veiverius keliavo Napoleono kariauna, kada grafas Godlevskis savo Aleksoto grafystės vakaruose, Veiveriuose, nutarė pastatyti koplyčią, suprasdamas, kad tik laisvas žmogus gali geriau dirbti.

Melodingas šv. Mišias aukojo kunigas Vilius Sikorskis, kvietęs visus giedoti maldos žodžius – juk giedodamas žmogus meldžiasi du kartus. Šv. Mišias papuošė nuostabios solistės R.Tallat-Kelpšaitės atliekamos arijos, Bažnyčios choro giesmės, Ž. Dimaitytės atliekamos melodijos.

Šventės sumanytojas kunigas R. Bruzga paminėjo visus kunigus, dirbusius Veiverių parapijoje, pasidžiaugė jų darbais, linkėjo visiems parapijiečiams būti vieningiems ir susitelkusiems.

Už tokią gražią šventę kun. g. kan. R. Bruzgai dėkojo seniūnija, bendruomenių atstovai, svečiai, nuo tremtinių sąjungos dėkojo D. Raslavičienė. Visi kalbėjusieji gražiausiais žodžiais minėjo gerb. klebono K. Skučo kunigavimo Veiveriuose metus ir dėkojo jam už nuoširdumą ir supratimą. Po šv. Mišių visi norintieji seniūnijoje galėjo pažiūrėti dokumentinį filmą apie grafus Godlevskius. Kun. g. kan. R. Bruzga nuoširdžiai dėkojo visiems, padėjusiems suorganizuoti labai gražią šventę ir linkėjo jiems Dievo dovanų gausos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close