Festivalis „Muzikuokime drauge“ paskelbė pavasario pradžią (GALERIJA)

Kai į Lietuvą sugrįžta pavasaris, Birštone apie tai paskelbia graži muzikuojančio jaunimo šventė „Muzikuokime drauge“. Šių metų kovo 8 dieną Birštono kultūros centre nuskambėjo jau VIII festivalio konkurso melodijos. Renginyje dalyvavo geriausi šalies meno ir muzikos mokyklų jaunieji atlikėjai bei svečiai iš Siguldos miesto (Latvija), su kuriuo Birštono savivaldybę sieja ilgus dešimtmečius trunkantys draugiški santykiai.

 

Konkurso-festivalio dalyvius pasveikino Birštono meno mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė, pasidžiaugusi, kad šiemet konkurse dalyvauja 13 ansamblių iš įvairių muzikos ir meno mokyklų. Mokyklos vadovė priminė, kad į festivalį atvyko ir jaunieji muzikantai iš Siguldos meno mokyklos. Direktorė džiaugėsi, kad pasiklausyti vaikų muzikavimo atėjo jų tėveliai, kuriems svarbu sužinoti, ko vaikai išmoko per metus ir ko gali pasimokyti vieni iš kitų kartu muzikuodami. Dar L. Raugevičienė pranešė visiems malonią žinią, kad festivalį šiemet globoja Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, kuri praėjusiais metais pelnė geriausios merės titulą ir už kultūros rėmimą buvo apdovanota „Auksiniu feniksu“.

N. Dirginčienė pasveikino visus jaunuosius muzikantus, atvykusius į Birštoną, patį šauniausią Lietuvos kurortą, palinkėjo visiems laimėti, gražių akimirkų mūsų kurorte ir muzikuojant drauge.

Sveikinimo žodį festivalio dalyviams ir visoms moterims kovo 8-osios proga tarė ir savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius.

Meno mokyklos direktorė prieš prasidedant koncertui priminė, kad šis renginys yra skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 24-osioms metinėms pažymėti.

Festivalio konkurso staigmena buvo Daunių šeimyninio ansamblio „Reqnuem Musicale“ koncertas. Jį mama Raimonda (smuikas) ir dukros Elena (violončelė), Joana (arfa), Kotryna (smuikas) pradėjo Hendelio kūriniu „Karalienės Šebos atvykimas“.

Jaunųjų atlikėjų pasirodymus vertino kompetentinga komisija: Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas, profesorius Petras Kunca (komisijos pirmininkas), žinomas pianistas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos ir Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos dėstytojas Aidas Puodžiukas, taip pat Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Pučiamųjų skyriaus vedėjas Antanas Ladyga.

Konkursas vyko A, B ir C grupėse.

Konkurso programos A grupės pasirodymą pradėjo Birštono meno mokyklos fortepijoninis trio: Greta Turčinavičiūtė, Simona Drazdauskaitė, Meida Mikailaitė ir Benas Norvaišas su mušamaisiais. Šioje grupėje dalyvavo ir Prienų meno mokyklos akordeonistų ansamblis, Jiezno muzikos mokyklos smuikininkų ansamblis bei atlikėjai iš Kaišiadorių meno mokyklos ir Alytaus muzikos mokyklos. B grupės koncertinėje programoje pasirodė Alytaus muzikos mokyklos ir Kauno „Vyturio“ katalikiškos mokyklos instrumentiniai ansambliai.

C grupėje dalyvavo svečių iš Siguldos saksofonininkų kvartetas, kuris atliko du kūrinius, ir Birštono meno mokyklos saksofonininkų trio ir grupė (mokytojai Renata Bivainienė, Justas Paliušis, Romanas Bykovas, Kęstutis Didvalis ir Mindaugas Bivainis). Šioje grupėje muzikavo ir Garliavos meno mokyklos atlikėjai.

D grupėje dalyvavo Prienų meno mokyklos vokalinis instrumentinis ansamblis ir Alytaus muzikos mokyklos atlikėjai.

Pasibaigus konkursinei programai, vyko festivalio programa, kurioje dalyvavo Birštono meno mokyklos jaunosios dainininkės, šių metų konkurso „Dainų dainelė“ dalyvės Emilija Radvilavičiūtė, Meida Mikailaitė ir Adrija Suchockaitė, taip pat kiti Birštono meno mokyklos ansambliai ir atlikėjai bei Prienų meno mokyklos kanklininkės ir akordeonistas.

Po konkurso ir festivalio vertinimo komisija paskelbė rezultatus:

Grand prix – Birštono meno mokyklos saksofonininkų trio ir grupė;

I vieta – Alytaus muzikos mokyklos kanklių ansamblis;

I vieta – Alytaus muzikos mokyklos ansamblis ,,Muzikinė paletė“;

II vieta – Alytaus muzikos mokyklos fortepijoninis trio;

II vieta – Prienų meno mokyklos vokalinis instrumentinis ansamblis;

III vieta – Siguldos meno mokyklos (Latvija) saksofonininkų kvartetas;

III vieta – Kaišiadorių meno mokyklos ansamblis ,,Klasiokai“;

Jiezno muzikos mokyklos smuikininkų ansamblis gavo diplomą su pagyrimu už nuoširdumą;

Garliavos meno mokyklos ansamblis buvo apdovanotas diplomu su pagyrimu už stilingumą.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close