Kompiuterių dalys – ne vien šiukšlės

Penktadienį Prienų „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje vyko informacinių technologijų konkurso „Talismanas“ baigiamasis renginys. Renginio metu buvo apdovanoti geriausieji dalyviai, be to, vaikai galėjo dalyvauti ir robotų kovose.

 

Konkurse galėjo dalyvauti mokiniai, pateikę savo sukurtą pateiktį, filmą, piešinį arba erdvinį darbą iš kompiuterio detalių. Mėnesį laiko darbus ruošę mokiniai sukūrė įvairių kompiuterinių darbų ir prigamino talismanų iš kompiuterių detalių. Kai kurie talismanai dar ir veikė.

Renginio metu buvo paskelbti geriausių darbų autoriai. 1-ąją vietą užėmė Birštono gimnazijos 8b klasės mokiniai Kotryna Simanaitytė ir Rokas Urbanavičius, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos 5 klasės mokinys Simas Ferevičius, 9a klasės mokinys Artūras Virbila, 3b klasės mokinys Eimantas Vaitkevičius. 2-ąją vietą užėmė Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos 3b klasės mokiniai Gabija Guobytė ir Liudas Lasata, 7a klasės mokiniai Ugnė Alaburdaitė ir Greta Kazlauskaitė, Balbieriškio pagrindinės mokyklos 8 klasės mokinė Ignė Kukankaitė. 3-iąja vieta tenkinosi Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos 1b klasės mokinė Silvija Kazlauskaitė, 7b klasės mokinė Gabija Pranskevičiūtė, 7a klasės mokinys Orestas Aleksynas, Stakliškių vidurinės mokyklos 8 klasės mokiniai Eiridas Vasiliauskas ir Arnoldas Labutis.

Padėkas gavo ir prizininkus paruošę mokytojai bei visi dalyvavę konkurse mokiniai. Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti ir rėmėjų – UAB „Prienų kompiuteriai“ – dovanomis. Po apdovanojimų visus dalyvius nudžiugino siurprizas – ko gero, mėgstamiausio „Revuonos“ mokinių svečio Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojo Ryčio Koncevičiaus parengtos Lego robotų varžybos, kuriose visi galėjo įrodyti savo pranašumą valdydami robotus. Vaikams teko ne tik juos nuvaryti į reikiamą vietą, bet ir pastumdyti kamuoliuką.

Konkursą „Talismanas“ organizavo „Revuonos“ direktorės pavaduotoja ugdymui Rasa Alaburdienė.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close