Lietuvos policija: valstybė be šešėlio

Akcizais apmokestinamos prekės – daugiausia lėšų į valstybės biudžetą atnešanti rinkliava, todėl daug administracinių teisės pažeidimų bei nusikalstamų veikų yra susiję su akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo taisyklių pažeidimais.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, nuolat vykdo prevencines priemones, skirtas nelegalios alkoholiu bei kitų akcizais apmokestinamų prekių apyvartos užkardymui, kruopščiai patikrindami turimą ir gautą informaciją, gerina kovą su kontrabanda. Kovodami su nelegalia akcizinių prekių apyvarta pareigūnai pirmaisiais 2014 metų mėnesiais pradėjo 4 ikiteisminius tyrimus, užregistravo 72 administracinės teisės pažeidimus. Užkardant nusikalstamas veikas išimta 48 862 pakeliai kontrabandinių tabako gaminių, 34,685 litrai alkoholinių gėrimų, 2 245 litrai benzino ir dyzelino.

 

Kovo 10 – 23 dienomis Lietuvos policija visoje šalyje, o ypatingai Baltarusijos pasienio ruože, siekia sustiprinti veiklą kovojant su kontrabanda ir nelegalia prekių apyvarta. Šiomis dienomis bus dar labiau sustiprinta eismo kontrolė pasienio regionuose, transporto priemonėmis vežamų prekių ir krovinių kontrolė, tikrinama informacija apie asmenis, užsiimančius neteisėta akcizinių ir kitų prekių apyvarta, jų sandėliavimo vietos ir t.t.

Primename, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galite bendruoju pagalbos telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 315)  55 664.

Dėkojame visiems, kurie jau suteikė vertingos informacijos. Nebūkime abejingi, kovokime prieš „šešėlį“!

 

Alytaus aps. VPK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close