Šventinę dieną lepino saulės spinduliai (GALERIJA)

Kovo 11-ąją, visai Lietuvai minint Nepriklausomybės atkūrimo 24-ąsias metines, šventinių renginių netrūko ir Prienuose. Pavasarinės saulės spinduliai ir tradicinis bėgimo festivalis „Mes galim“ į gatves išviliojo tiek jaunus, tiek senjorus.

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Nuo ryto Prienų Laisvės aikštėje šurmuliavo ūkininkų turgus „Prieniaus mugė“, kurioje įvairiais krašto auksarankių rankdarbiais, skanėstais ir kitomis grožybėmis viliojo amatininkų kiemeliai. Kultūros ir laisvalaikio centro prieigoje kvepėjo kepami bulviniai blynai, aikštėje griežė Veiverių kapelos muzikantai (vadovė Vida Beliukevičienė).

Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos mokiniai, pasipuošę tautiniai rūbais, tautiniais kaspinėliais papuošė ir šventės dalyvių krūtines, o scenoje eilėmis patriotiškumą žadino poetas Povilas Kulvinskas.

Šaunų pasirodymą vaikams ir suaugusiesiems surengė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai. Prienų policijos komisariato (PK) pareigūnai mažiesiems atvežė draugišką ir visada gerų patarimų, kaip apsisaugoti, teikiantį šunelį Amsių. Mažieji ne tik noriai su juo fotografavosi, sveikinosi, bet ir galėjo dalyvauti įvairiose viktorinose bei laimėti daug prizų. Alytaus apsk. VPK Viešosios tvarkos skyriaus Patrulių kuopos mobiliojo būrio pareigūnai pademonstravo, kokiais ginklais bei gynybos priemonėmis tenka naudotis jų darbe.

Pasak pareigūnų, dažniausiai jų tą dieną vaikai klausė, ar ant stalo gulintis šautuvas – tikras? Pasak jų, klausimas gal ir juokingas, tačiau rimtas. Tokių akcijų tikslas –supažindinti visuomenę, kad pareigūnų darbas yra labai rimtas ir visi jų turimi ginklai – tikri. Negana to, jie pavojingi ir sveikatai, ir gyvybei.

Kaip pasakojo pareigūnai, kiekvienas policijos ginklas yra sukurtas ir naudojamas remiantis patirtimi, atsparumu ir praktiškumu. Filmuose rodomi kadrai, kuriuose naudojamos medinės policininkų lazdos, realybėje nėra tokie nekalti. Pareigūnai net patys nenorėtų, kad tokias lazdas kas nors panaudotų prieš juos. Daugelio žiūrovų įsitikinimu, pareigūnus apsaugo sunkus, tvirtas, neperšaunamas ir saugus skydas, tačiau didžiausias pavojus ir tyko būtent pirmojo pareigūno, nešančio skydą. Vaikus labai dominantis ginklas – šautuvas anaiptol nėra žaislas. Riaušėms malšinti naudojamas ginklas gali šaudyti ir guminiais šratais, ir dujų konteineriais. Prireikus galima šaudyti ir kovinėmis kulkomis. Pareigūnai pasakojo, kad šį ginklą tenka panaudoti gana dažnai. Jis neretai naudojamas agresyviems šunims sutramdyti, o kartais ir siekiant dujomis iš uždarų patalpų išvaryti užsibarikadavusius asmenis.

Pareigūnai džiaugėsi, kad vaikai labai domėjosi jų ginklais ir neatsitraukdami labai daug klausinėjo.

Piešinių konkurso dalyvių apdovanojimai

Vidurdienį aikštėje vyko Prienų „Žiburio“ gimnazijos mokinių piešinių konkurso, skirto Vasario 16-ajai, nugalėtojų apdovanojimai. Šio konkurso globėjas LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius pasveikino šventinės dienos dalyvius su Lietuvos nepriklausomybės atgavimo diena, įteikė padėkos raštus šio konkurso iniciatoriams ir organizatoriams: „Žiburio“ gimnazijos direktorei I. Šneiderienei, direktorės pavaduotojoms L. Mainauskienei ir D. Sabanskienei, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos, kurioje buvo eksponuojami piešiniai, direktorei D. Čepeliauskienei. Konkurse, kurį „Žiburio“ gimnazija organizavo jau antrus metus, dalyvavo 6 mokyklos ir daugiau kaip 50 jaunųjų menininkų. Padėkos įteiktos mokyklų vadovams ir geriausių darbų autoriams. Jiems buvo skirti ir piniginiai Seimo nario prizai: 3-iąją vietą laimėjusiai Gintarei Našlėnaitei iš Stakliškių vidurinės mokyklos, 2-ąją vietą – Renatai Račiūtei iš Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos, 1-ąją – Ugnei Revinskaitei iš „Žiburio“ gimnazijos.

Prienų „Žiburio“ gimnazija padėkojo Seimo nariui V. Kamblevičiui, jo padėjėjoms už tai, kad parėmė konkursą ir pakvietė visas mokyklas aktyviai dalyvauti konkurse ir kitais metais.

Filmo apie A. M. Brazauską peržiūra

Šventės metu Prienų kultūros ir laisvalaikio centro didžiojoje salėje vyko žinomos žurnalistės, prodiuserės ir aktyvios visuomenės veikėjos Editos Mildažytės sukurto dokumentinio filmo „Post Scriptum. Pamiršti sakiniai“ (apie Algirdą Mykolą Brazauską) peržiūra.

Po filmo peržiūros salėje nuaidėjo plojimai. Visiems paliko įspūdį į filmą sudėti nuoširdūs Prezidento pasisakymai, pokalbių ištraukos, taip pat filmuota medžiaga iš įvairių renginių, kuriuose Prezidentas įamžintas dėstantis savo mintis apie Lietuvą, pasisakantis apie bendražmogiškas vertybes, susimąstęs, žavintis humoro jausmu, gebantis bendrauti betarpiškai, taikliai, vyriškai… „Aš noriu, kad Lietuva išmoktų gyventi pati. Ir kad pati išmoktų save valdyti“, – savo šaliai linkėjo ir to siekė A.M. Brazauskas. Įspūdžiais po filmo dalijosi Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Remigijus Motuzas, kuriam teko dirbti kartu su A. M. Brazausku, Premjero patarėjas Julius Pankauskas, kuriam taip pat teko pažinti Lietuvos prezidentą.

Po pietų Laisvės aikštėje skambant Lietuvos himnui buvo pakelta Lietuvos vėliava, kurią Lietuvos sąjūdžio aktyvistai Dainora Šaltienė ir Stasys Valančius

garbingai perdavė tautiniais rūbais pasipuošusiems šokėjams. Su Lietuvos nepriklausomybės atgavimo 24-osiomis metinėmis susirinkusiuosius sveikino Prienų rajono savivaldybės meras Vytas Bujanauskas. Jo siūlymu tylos minute buvo pagerbti žuvusieji už laisvę Ukrainoje, Maidane.

Šventės dalyvius sveikino ir LR Seimo narys Andrius Palionis, LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius, LR Vyriausybės pirmasis kanclerio pavaduotojas R. Motuzas, Premjero patarėjas J. Pankauskas.

Patriotinio eilėraščio konkurso nugalėtojų apdovanojimai

Šiais metais į Seimo nario inicijuotą patriotinio eilėraščio konkursą „Čia Lietuva“ atsiliepė dar gausesnis dalyvių būrys nei pernai. Gauta iš viso 38 kūrėjų eilėraščiai: 20 mokinių ir 18 suaugusiųjų. Birštono ir Prienų krašto kūrėjai parašė laiškus tėvynei, padėkos ir meilės eiles, lyrines maldas motulei Lietuvai.

Seimo narys A. Palionis padėkojo konkurso dalyviams už nekasdienišką ir šventinį žodį, už tai, kad puoselėja vertybes, ir palinkėjo, kad kūrybos upės gaivintų kūrėjus, bendruomenes ir tautiečius užsienyje.

Kartu su padėjėjomis Rasa Zdanevičiene ir Vale Petkevičiene Seimo narys įteikė visiems kūrėjams padėkas. Po apdovanojimų keletą savo kūrybos eilių paskaitė Ona Valerija Grybauskienė, Alfonsas Mekionis, studentas, buvęs „Žiburio“ gimnazijos mokinys Tautvydas Vencius ir jauniausieji – Justina Kubiliūtė ir Eisvinas Veršutis.

Šventė tęsėsi šventiniu koncertu Prienų Laisvės aikštėje. Šokiais iškilmingą renginį papuošė Prienų KLC kolektyvas „Trapukas“ (vadovas Darius Žilinskas), Ginos Kareivaitės vadovaujama šokėjų grupė „GS“. Vėliau šventės dalyvius linksmino roko grupė „Dikvaš“.

„Naujojo Gėlupio“ informacija

 

Kovo 11-oji Išlauže

Kiekvienam lietuviui 1990 metų Kovo 11-oji – asmeninė istorinė pergalė. Tą dieną įtikėjome pasiekta Laisve ir drąsiai žvelgėme į rytojų. Ši data jau amžiams liks įrašyta ne tik istorijos vadovėliuose, bet kiekvieno mūsų širdyje. Šią dieną minės kiekviena karta.

Ta proga Išlaužo seniūnijos parke buvo organizuota Kovo 11-osios akcija. Su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena susirinkusius bendruomenės narius pasveikino seniūnas Tomas Skrupskas. Skambant Lietuvos himnui, akcijos dalyviai į dangų paleido 11 žibintų, simbolizuojančių laisvę ir nepriklausomybę.

Renginio organizatorius – Išlaužo kultūros ir laisvalaikio salė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close