,,Europrotai“ – tai įdomus ir linksmas būdas praleisti laisvalaikį smalsiems ir naujo sužinoti norintiems žmonėms. Tai komandinis žaidimas, paremtas protų kovų tipo viktorina, kuri vakarais į įvairias erdves pritraukia begalę žinių ištroškusių ir jas pademonstruoti norinčių smalsuolių.            

Šis intelektualus laiko praleidimas leidžia patiems įvertinti ir praplėsti savo turimas žinias apie Europą, suteikia progą smagiai praleisti laiką kartu, patirti puikių emocijų, azartiškumo. Šiemet ,,Europrotai“ vyks net 50-yje Lietuvos miestų ir miestelių. Be to, jėgas žaidime išmėgins ir lietuvių bendruomenės Kembridže bei Edinburge (Jungtinėje Karalystėje).

Vasario 26 d. Birštone, parapijos „Caritas“ bendruomenės namuose, taip pat prasidėjo didžiausio Lietuvoje protų kovų turnyro ,,Europrotai“ trečiasis pavasario sezonas, kurį organizavo Birštono viešoji biblioteka. Prieš dvejus metus startavęs didelio populiarumo sulaukęs žaidimas šiemet vėl grįžo, bendriems tikslams suburdamas net šešias birštoniečių komandas, t.y. 36 įvairaus amžiaus ir profesijų žmones.

Pirmojo turnyro, kurį sudarė 5 skirtingi turai, dalyviai nestokojo humoro ir išradingumo, atsispindėjusio ne tik pateiktų klausimų atsakymuose, bet ir netradiciškuose, šmaikščiuose komandų pavadinimuose: ,,Neištariu“, ,,Eurofanai“, ,,Plūgų rankenos“, ,,Smegenys“, ,,Tekšt“, ,,Euroninzės“.

Turnyro laimėtojais šįkart tapo ,,Eurofanai“, surinkę 25 taškus, antroji vieta atiteko ,,Smegenims“ (16,5 taško), trečioji – ,,Tekšt“ komandai (16 taškų), ketvirtoji – ,,Neištariu“ komandai (15,5 taško), o penktąja vieta pasidalino ,,Plūgų rankenos“ ir ,,Euroninzės“, surinkusios po 13,5 taško. Nugalėjusi komanda buvo apdovanota knygomis ,,Atrask Lietuvą“ bei Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje specialiai turnyrui įsteigtais spalvingais rašikliais.

Džiugu, jog trečiąjį ,,Europrotų“ pavasario sezoną pasitikome plačiomis šypsenomis, azartiškai ir linksmai nusiteikę. Žaidimo dalyviams norime priminti, kad nepraleistumėte unikalios progos dalyvauti linksmiausios ,,Europrotų“ komandos konkurse! Suburkite savo komandą, nusifotografuokite visi kartu ir laimėkite prizų. Nuotraukoje būtinai turi būti matomas jūsų komandos pavadinimas (užrašytas ant lapo, nupieštas lentoje, išraižytas medyje ar pan.). Daugiau informacijos rasite internetiniame puslapyje http://www.pazinkeuropa.lt/kiti-projektai/dalyvaukite-linksmiausios-europrotu-komandos-konkurse-997

Informuojame, kad likusieji trys žaidimo turnyrai yra numatyti kovo 5, 12 ir 19 dienomis. Nepražiopsokite!

Lauksime jūsų minėtomis dienomis 18.00 val. ten pat – Birštono parapijos „Caritas“ bendruomenės namuose. Iki malonaus susitikimo!

 

Solveiga Pempienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close