Vaikų dienos užimtumo centre – daug įvairios veiklos

Prienų bendruomenės Vaikų dienos užimtumo centro, finansuojamo iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pagal priemonę „Vaikų dienos centrų plėtra savivaldybėse, teikiant nestacionarias dienos socialinės priežiūros paslaugas vaikams ir šeimoms“, darbuotojai stengiasi, kad vaikai būtų užimti kryptinga popamokine veikla, kad kasdien daugiau sužinotų, daugiau išmoktų.

Per keletą pastarųjų savaičių Vaikų dienos užimtumo centro vaikams buvo organizuota keletas tokių veiklų – išvyka į Kauno APGV Prienų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą ir edukacinė Užgavėnių kaukių gamybos pamoka.

Susipažino su ugniagesių gelbėtojų profesija

Kauno APGV Prienų priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje apsilankė nemažas būrelis vaikų, lydimų Vaikų dienos užimtumo centro vadovės Vilmos Bražukaitienės, užimtumo specialistės Lauros Bisikirskienės ir keleto savanorių.

Juos pasitiko PPGT Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio inspektorė Lina Damukaitienė ir ugniagesys gelbėtojas Eimantas Zdanevičius. PGT darbuotojai vaikus supažindino su įstaigos veikla, ugniagesio gelbėtojo profesija, aprodė Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos patalpas, supažindino su pirminėmis gaisrų gesinimo priemonėmis bei specialia gaisrų gesinimo ir gelbėjimo darbų technika, paaiškino, kaip elgtis kilus gaisrui, kaip išvengti nelaimės, nesutrikti ir teisingai elgtis jai nutikus, tinkamai išsikviesti pagalbą ar padėti draugui. kaip apsaugoti save ir kitus nelaimės atveju.

Vaikams buvo leista iš arti apžiūrėti turimus gaisrinius automobilius bei kitą įrangą. Smalsiausieji domėjosi ugniagesių gelbėtojų darbo specifika, o drąsiausiems buvo leidžiama pasimatuoti ugniagesio gelbėtojo kostiumą, įlipti į gaisrinį automobilį.

 

Gamino Užgavėnių kaukes

Praėjusį antradienį Prienų bendruomenės Vaikų dienos užimtumo centre apsilankė jiezniečiai Gvidas ir Erika Švenčioniai. Sutuoktiniai atsiliepė į Vaikų dienos užimtumo centro vadovės prašymą ir labai mielai sutiko be atlygio pamokyti vaikus gaminti Užgavėnių kaukes.

Gvidas yra akmentašys, skulptorius, o Erika – buvusi Kauno miesto Kartų namų socialinė darbuotoja, todėl abiem kaukių gamybos technika yra gerai žinoma. Jiezniečiai atsivežė ir savo priemonių, ir pavyzdžių įvairių Užgavėnių kaukių, kurias jau daugiau kaip mėnesį gamina jiezniečiai. Užsiėmimus, kurie tęsis iki pat Užgavėnių, jiems taip pat veda Gvidas.

Norint pagaminti tvirtą, nevienadienę kaukę, reikia nemažai laiko ir kantrybės: pasiruošti iš laikraščių, klijų ir karšto vandens lipalą, po to ant 3 l stiklainio iš plastelino nulipdyti veidą, jį nors dešimčia sluoksnių aplipdyti sutirpusia laikraščių skiaučių ir klijų mase, džiovinti, iš išorės ir vidaus aptepti klijais, vėl džiovinti ir klijuoti… Ir taip kokią savaitę, po to kaukę reikia nudažyti.

Vaikai keletą valandų buvo užsidegę kūrybiniu procesu: lipdė, klausėsi Užgavėnių dainų, žiūrėjo Užgavėnių žaidimus. Tiek laimės ir džiaugsmo, kurie švietė mažųjų ir vyresnėlių akyse, ne kasdien pamatysi. Ir nors kaukės dar nebaigtos, per pačias Užgavėnes vaikai pasipuoš savo rankomis pagamintomis įspūdingomis – velniukų, raganų, čigoniukų – kaukėmis.

 

 

Stebėjo ugniagesių gelbėtojų pratybas

Trečiadienį vaikai stebėjo prie Prienų tvenkinio (Stadiono mikrorajone) vykusias Kauno APGV Prienų PGT pratybas. Ugniagesiai gelbėtojai aiškino vaikams, kaip, įlūžus ledui ir atsidūrus vandenyje, reikėtų gelbėtis ir kviestis pagalbos, pademonstravo gelbėjimo ir išsigelbėjimo priemones. Kaip sakė mažieji, jiems tai buvo vertinga pamoka, kaip negalima elgtis be suaugusiųjų priežiūros ir kaip reikėtų elgtis, jeigu netyčia tokia nelaimė atsitiktų.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close