Mokiniai vėl galės sportuoti

Trečiadienį iškilmingai atidaryta renovuota Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos sporto salė. Joje sužaistos ir pirmosios krepšinio rungtynės.

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Mokyklos sporto salė jau keletą metų buvo netinkama mokinių sportui. Salėje tvyrojo žema temperatūra, gąsdino apirusios sienos ir lubos. Siekiant apsaugoti mokinius, pamokos joje vyko vis rečiau. Tačiau gavus paramą iš savivaldybės bei dotaciją iš vyriausybės, renovacijos darbai pajudėjo. Kelis mėnesius sportavę mokyklos koridoriuje, mokiniai trečiadienį įžengė į visiškai pasikeitusią, dar dažais kvepiančią šiltesnę bei gražesnę sporto salę.

Į iškilmingą sporto salės atidarymą susirinko daug svečių. Prieš įleidžiant visus į salę, mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė bei Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius perkirpo mėlyną juostelę, už kurios susirinkę laukė mokyklos mokiniai, naują salę įvertinti atvykę Prienų „Tonybet“ krepšininkai bei valdžios atstovai.

Labiausiai renovuota sporto sale džiaugėsi I. Balčiukynienė – pagaliau po tokio ilgo laukimo mokiniai vėl galės sportuoti salėje, kurioje saugu, šilta ir šviesu. Švelniomis geltonomis spalvomis švytinti salė dabar suteikia žymiai daugiau džiaugsmo čia esantiems. Be to, mokiniai galės persirenginėti patogesnėse ir švaresnėse persirengimo kambarių patalpose. Jose įrengtos ir rūbų spintelės.

Susirinkusių mokinių ir svečių nuotaiką kėlė ir šokių grupės, kartu su savo vadovėmis mokytojomis Gina Kareivaite bei Vale Gustaitiene specialiai atidarymui paruošusios savo programėles. O po sveikinimų ir dovanų įteikimų atėjo metas visų labiausiai lauktai renginio daliai – krepšinio varžyboms. I. Balčiukynienės paprašyta „Tonybet“ komanda, kartu vyriausiuoju treneriu Virginijumi Šeškumi bei komandos direktoriumi Aurimu Bartuška, su malonumu sutiko ne tik apsilankyti atidarymo iškilmėse, bet ir sužaisti pirmąsias varžybas. Prie jų prisijungė ir revuoniškiai – krepšinio įmantrybes Prienų kūno kultūros ir sporto centre tobulinantys mokiniai.

Nors varžybos buvo trumpos ir be teisėjų švilpuko – į pagražėjusią sporto salę susirinkę mokiniai šaukė trypė ir džiūgavo. „Tonybet“ krepšininkai pamalonino žiūrovus apgaulingais veiksmais, unikaliais perdavimais ir gražiais, krepšinio lentas išbandančiais dėjimais į krepšį. Nuostabus reginys pralinksmino ne tik vaikus, bet ir svečius, kai kurie jų netgi sirgo už kažkurią iš dviejų komandų, kaip tikrose varžybose.

Po varžybų A. Bartuška mokyklos direktorei I. Balčiukynienei įteikė atminimo dovaną – krepšinio kamuolį. „Tonybet“ krepšininkai, revuoniškių komanda, mokyklos direktorė bei svečiai – LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius, Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Egidijus Visockas, administracijos direktorius A. Marcinkevičius, jo pavaduotoja Rima Zablackienė – taip pat sporto salės šeimininkė kūno kultūros mokytoja Elena Bendinskienė sustojo bendrai atminimo nuotraukai.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close