Klaidų tiesa – kažkur anapus

Antradienio vakarą Prienų sporto ir pramogų arenoje susitiko Prienų „Tonybet“ ir Kauno rajono „LSU-Atletas“ krepšinio komandos. Po sunkių ir klaidų kupinų rungtynių pergalę pavyko išplėšti „Tonybet“ krepšininkams. 

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Jau pirmojo kėlinio metu „Tonybet“ teko vytis priešininkus. Sėkmingos bei taiklios priešininkų atakos prieniečius vertė klysti ir neišnaudoti puikių progų. Praėjus vos pusei pirmojo kėlinio, komandas skyrė 7 taškai – rezultatu 11:18 pirmavo „LSU-Atletas“. Per minutę laiko „Tonybet“ žaidėjui Vaidui Čepukaičiui pavyko įmesti tik vieną dvitaškį. Dar per porą minučių, po visos lavinos atakų skirtumą pavyko sumažinti iki 22:25 svečių naudai, tačiau „Tonybet“ krepšininkai sugebėjo surinkti dar tris (be jau turėtų dviejų) pražangas. Po minutės pertraukėlės, rodos, „Tonybet“ vyriausiajam treneriui Virginijui Šeškui pavyko komandai išdėstyti unikalią strategiją, ir per minutę laiko, po M. Lukauskio ir V. Čepukaičio atakų, prieniškiai išsiveržė į priekį – 26:25. Likus 40 sekundžių iki pirmojo kėlinio pabaigos, šio skirtumo išsaugoti nepavyko. Pirmasis kėlinys po sėkmingos „LSU-Atleto“ atakos baigėsi rezultatu 26:27.

Antrasis kėlinys prasidėjo kova dėl kamuolio. Pats V. Šeškus nelabai suprato, kas vyksta aikštelėje – krepšininkai ir griuvo, ir pamesdavo kamuolį. Praėjus vienai minutei,Laimonas Kisielius įmetė vieną baudos metimą ir rezultatą išlygino 27:27.Po po galingo Artūro Valeikos dėjimo į krepšį „Tonybet“ vėl išsiveržė į priekį – 29:27. Tačiau per kelias tolesnes atakas abi komandos sugebėjo tik prisirinkti pražangų ir po kelis kartus prarasti kamuolį, V. Šeškus jau niršo ne tik ant komandos. Ir žiūrovai, ir vyr. treneris suabejojo varžybų teisėjų rega. Likus 6 antrojo kėlinio minutėms, vos per 20 sekundžių „LSU-Atletas“ sugebėjo pelnyti 4 taškus. Prieniškiai vilkosi paskui, atsilikdami po 2 taškus. Likus 3 minutėms,rezultatą vėl pavyko išlyginti 39:39, o abiejų komandų sąskaitose jau buvo po 4 pražangas. Nors „Tonybet“ pavyko vėl atsiplėšti 42:39, o „LSU-Atletui“ gauti dar vieną pražangą, keistas kamuolio praradinėjimas „nepraslydo“ pro V. Šeškaus akis – V. Čepukaitis gavo trenerio „asmeninę konsultaciją“. Likus pusantros minutės iki kėlinio pabaigos, atakos vis nesisekė, kamuoliai bėgo nuo jų savininkų, o komandos rinko pražangas. Per paskutinę minutę vis tik skirtumą pavyko padidinti iki 45:40 „Tonybet“ naudai.

Pirmosiomis trečiojo kėlinio akimirkomis „LSU-Atletui“ pasisekė surengti puikių atakų ir realizuoti taiklių metimų. Tačiau „Tonybet“ nelaukė ir skirtumą vis bandė išlaikyti nekintantį. Praėjus porai minučių, prieniečiai pirmavo 47:45, dar po trijų minučių – 51:50. Likus trims su puse minutės iki kėlinio pabaigos, po M. Linkevičiaus ir Arvydo Šikšniaus taiklių metimų vos per 45 sekundes skirtumą pavyko padidinti dar 5 taškais. Dar po 45 sekundžių, nors ir užsidirbus vieną pražangą, rezultatas jau buvo 59:52. Atrodo, prieniškiai atsibudo. Dar kelias akimirkas jie atakavo „LSU-Atleto“ krepšį taikliais metimais – 61:54. O per paskutinę kėlinio minutę skirtumą padidino iki 63:54.

Ketvirtojo kėlinio pirmą minutę prieniškiai, nors spėjo prasižengti vieną kartą, skirtumą padidino iki 65:54. Ir tada – atsipalaidavo. Vos per dvi minutes „LSU-Atletas“ nesunkiai tą skirtumą sumažino iki 65:61. Į krepšį kamuolys pradėjo kristi vis rečiau, bet „Tonybet“ krepšininkai iškovotų pozicijų neapleido. Likus 4 minutėms, jie pirmavo rezultatu 74:66. Dar per dvi minutes taikliai įmesti pavyko tik svečiams – 74:68. Likus pusei ketvirtojo kėlinio minutės prieniškiai pirmavo 82:73 ir savo sąskaitoje jau turėjo penkias komandines pražangas, svečiai – dvi. Per paskutines 10 sekundžių, „Tonybet“ pelnė du taškus, „LSU-Atletas“ – tris. Varžybos baigėsi „Tonybet“ pergale – 84:76.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close