Neradus ką vyti – surengtos vestuvės

Antradienį per Prienų kraštą vėl praūžė Užgavėnės. Visuose miesteliuose bei kaimuose gyventojai bent jau prikimšdami pilvus blynais bandė išvyti iš kiemo žiemą.

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Deja, šiemet žiema, rodos, išsigando anksčiau laiko ir iš Lietuvos pabėgo jau anksčiau. Gal tai susiję su vėlyvomis šių metų šv. Velykomis, o gal – su klimato pokyčiais, tačiau jau geras mėnesis nebėra ką vyti iš kiemo.

Tai Prienų kultūros ir laisvalaikio centras Užgavėnių – žiemos varymo iš kiemo – tradicijas papildė tradicinių vestuvių papročiais. Per visą miestą kartu su įspūdingo dydžio ir grožio, išvakarėse suklijuota bei nudažyta More Vytauto gatve atžygiavęs nedidelis vestuvininkų būrelis, pagal visas tradicijas išsipirkęs, susėdo prie vestuvių stalo. Pasipylė lietuvių liaudies žaidimai, šokiai ir vaišės.

Suaugusieji šokti nelabai pageidavo, tačiau juos mielu noru pakeitė susirinkę vaikai. Nedaug buvo ir pageidaujančiųjų žaisti žaidimus. Renginio metu ir po jo kalbinti žiūrovai, tiesą pasakius, optimizmu netryško.

Nors vaikams buvo linksma, suaugusieji skundėsi ilgai besitęsiančiomis ir žiūrovų neįtraukiančiomis tradicinėmis vestuvėmis. Pasak žiūrovų, ilgos iškalbos ir spektaklis vienoje – nematomoje– vietoje buvo toks ilgas, kad greitai pradėjo darytis šalta. Stengdamiesi bent kiek sušilti čia pat esančiose šventės prekybos vietose, dauguma greitai pavargo, vis tiek sušalo ir, nesulaukę pabaigos bei Morės sudeginimo, skirstėsi į namus. Nors šventiškai pasipuošusios ir išsidažiusios Kultūros ir laisvalaikio centro moterys maloniai kvietė į čia pat esančią blynų kepyklėlę pasivaišinti, ją greitai užgriuvo vietiniai užkandos ieškantys tauriųjų gėrimų degustuotojai. Vaikai šių, „užsigavėti“ besistengiančiųjų prisibijojo ir prie blyninės nesiartino.

Dauguma vaikų vaišinosi jau įprastu – keliavimo per miestą su Užgavėnių aprėdais būdu. Šiemet gausūs jų būriai pasirodė jau nuo pat ryto.

Nepaisant nesklandumų, Morė gavo tai, ko susilaukia per visas Užgavėnes. Nors žiemos mūsų kieme jau nematyti, tikėkimės, kad ją išvijus dar labiau atšils oras ir šiluma galės džiaugtis ne tik visi norintys nusimesti šiltus drabužius, bet ir belaužantys galvas, kaip apmokėti šildymo sąskaitas.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close