Šeštadienį paskutinį kartą birštoniečiai ir miesto svečiai susirinko į literatūriniomuzikinio projekto „Po žvaigždėtu rugpjūčio dangum“ atsisveikinimo vakarą „Ant aukuro širdį nešu“, skirtą poeto Maironio 150-osioms gimimo metinėms pažymėti.

Gražų ir šiltą šeštadienio vakarą prie „Tulpės“ sanatorijos skambėjo mūsų mylimo poeto Maironio žodžiai aktorių Virginijos Kochanskytės ir Petro Venslovo lūpomis, liejosi romantiškos ir širdžiai mielos dainos, atliekamos dainininkės Ritos Preikšaitės, akomponuojant pianistei Beatai Vingrytei.

Su meile šią teatrinę impresiją sukūrė minėti aktoriai ir atlikėjai, pradžiugindami klausytojus. Teatriniame projekte girdėjome Maironio eilėraščius, fragmentus iš laiškų ir pamokslų, nepaprastai talentingai perteiktus V. Kochanskytės ir P. Venclovos. Aktoriai vedė poeto gyvenimo ir kūrybos keliais, paženklintais susitikimų su jam brangiais ir reikšmingais žmonėmis, jo svajonėmis ir troškimais, meile ir tikėjimu.

Dainininkė R. Preikšaitė atliko Sigito Gedos sonetus iš ciklo „Maironio mirtis“, M. K. Čiurlionio preliudus bei Juozo Naujalio ir Antano Kačanausko dainas. Aktorė V. Kochanskytė pasidalijo išlikusiais užrašytais prisiminimais apie Maironio ir J. Naujalio draugystę.

Taip gražiai ir pakylėtai pasibaigė Birštono viešosios bibliotekos projektas „Po žvaigždėtu rugpjūčio dangum“, sukvietęs draugėn muzikos ir poezijos mylėtojus bei praturtinęs žmonių dvasią. Birštoniečiai džiaugiasi, turėdami tokią galimybę pamatyti ir išgirsti žymių žmonių kūrybą, susitikti su žinomais atlikėjais tokiame gražiame gamtos kampelyje – Birštone prie Nemuno. Už tai didžiausia padėka Birštono viešosios bibliotekos kolektyvui ir jo direktorei Alina Jaskūnienei.

Inga Juronytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close