„Lietuva – didvyrių žemė“

Vasario 16-oji – išskirtinė šventė Lietuvai. Nuo pat 1918-ųjų tai kiekvienam lietuviui brangi data, primenanti valstybės tradicijas, įpareigojanti saugoti ir puoselėti laisvės viltį. Tai diena, kuri tapo tautos dvasinės jėgos simboliu, stiprinusiu ir atvedusiu Lietuvą į šiandieną.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjime „Lietuva – didvyrių žemė“, kuris vyko Šilavoto laisvalaikio salėje, dalyvavo Šilavoto seniūnijos gyventojai, Prienų 6-osios kuopos šauliai.

Nuskambėjus „Tautiškai giesmei“, apie istorinę Vasario 16-osios dienos svarbą Lietuvai kalbėjo Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė. Renginių organizatorė Saulė Blėdienė priminė, kad šiemet Vasario 16-oji paženklinta ir kitos istorinės, jubiliejinės sukakties. Prieš 65 metus šią dieną buvo pasirašyta Lietuvos Laisvės sąjūdžio Tarybos 1949 metų vasario 16 d. Deklaracija. Ši Deklaracija yra iškiliausias Lietuvos partizaninės kovos dokumentas, apibrėžiantis ginkluoto pasipriešinimo teisėtumą.

Folkloro kolektyvas „Akacija“ atliko programą, kurioje buvo prisiminti iškiliausi Šilavoto krašto kovotojai už laisvę, skambėjo partizanų dainos.

Lietuvių poetų eilėraščius apie mūsų tėvynę deklamavo skaitovės Diana Tamašauskienė, Indrė Friclerytė ir Ieva Žiobaitė.

Minėjimo pabaigoje nuskambėjus bendrai dainai „Žemėj Lietuvos“, susirinkusiesiems buvo palinkėta išlaikyti ir stiprinti meilę Lietuvai, pagarbą ir toleranciją kitiems, saugoti tas vertybes, kuriomis buvo grįstas tautos istorijos kelias.

 

Saulė Blėdienė,                                                                                 kultūrinių renginių organizatorė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close