Irklavimo šventė vėl sukvietė entuziastus

Vandens sporto mėgėjai tradicinę tarptautinę irklavimo šventę „Gintaro keliui atminti“ pradėjo rugpjūčio 17 d. vikingų žygiu „Gintaro kelias“. Renginys, sukvietęs nemažai vandens sporto aistruolių, Birštone truko 3 dienas.

 

Laivai turėjo įveikti50 kmdistanciją nuo Nemajūnų vandens lygio matavimo stoties iki finišo linijos prie Vytauto kalno. Varžybose dalyvavo 16 ir 10 vietų žalčių valtys ir 22 drakonai. Žygio metu Verkne reikėjo įveikti25 kmatstumą nuo starto Pelekonyse iki Vytauto kalno Birštone.

Svarbios varžybos vyko Nemune ir Verknėje. Verknės regatos, kurioje dalyvavo turistinės dvivietės kanojos ir baidarės, distancija buvo22 km. Karališkoje vikingų regatoje10 kmdistancija prasidėjo startu prie Prienų tilto, o finišas – prie Vytauto kalno. Drakonų regata irgi startavo toje pačioje vietoje, ji vyko 22 vietų drakonų laivais.

Šeštadienio vakaras baigėsi nuotaikingomis komandinėmis varžybomis ir bendru vakarojimu prie laužo.

Sekmadienį irkluotojai, gerai nusiteikę, pradėjo500 mdistancijos sprinto varžybas. Tarpusavyje rungtyniavo dvivietės turistinės baidarės ir kanojos, vyko vikingų lenktynės drakonų laivais ir akademinėmis aštuonvietėmis bei akademinėmis porinėmis keturvietėmis valtimis. Atskirai vyko vikingų lenktynės žalčių laivų klasėje (14+1+1) ir vikingų lenktynės žalčių laivų klasėje (8+1+1).

Daug dėmesio sulaukė ir irkluotojų plaukimo varžybos per Nemuną.

Irklavimo šventę organizavo VŠĮ „Birštono Nemunas“.

 

„Naujojo Gėlupio“ informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close