Varžybos baigėsi priešgaisrinių sirenų garsais ir prašymu evakuotis (GALERIJA)

Sekmadienį Prienų sporto ir pramogų arena vėl prisirinko pilnut pilnutėlė. Čia susitiko vieni stipriausių priešų – Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Prienų „Tonybet“.

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Varžybų pradžioje sveikinimų sulaukė Prienų „Tonybet“ komandos treneris Virginijus Šeškus, išvakarėse šventęs savo gimtadienį. Deja, „Lietuvos ryto“ krepšininkai sveikinimus priėmė kaip tiesioginį iššūkį ir jau pirmomis minutėmis įgijo 4 taškų persvarą, kurios neišleido iš rankų. Net praėjus pusei pirmojo kėlinio, po įnirtingos „Lietuvos ryto“ krepšininkų atakos, o „Tonybet“ gynybos ir kontratakos, rezultatas išliko 10:4 vilniečių naudai. Kiek prieniečiai stengdavosi skirtumą sumažinti, vilniečiai vėl jį padidindavo. Likus nepilnoms 4 minutėms iki pirmojo kėlinio pabaigos, rezultatas buvo 14:8, nors įnirtinga kova privertė „Lietuvos ryto“ krepšininkus prasižengti net penkis kartus. Per 6 pirmąsias varžybų minutes D. Songaila jau buvo spėjęs į savo sąskaitą įsirašyti 2 pražangas. Prieniečių sąskaitoje buvo iš viso tik dvi pražangos. Per likusias pirmojo kėlinio minutes M. Linkevičius šią „klaidą“ ištaisė į savo sąskaitą įsirašydamas dvi asmenines pražangas. „Lietuvos rytui“ pavyko išsaugoti skirtumą, ir pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 17:11.

Antrasis kėlinys prasidėjo vėl aktyviu vilniečių puolimu. Rodos, jų planas šiose varžybose buvo neduoti nė minutėlės prieniečių atakai. Tačiau jie neįvertino priešininkų, ir „Tonybet“ atgavę jėgas puolė ne tik mažinti skirtumą, bet ir trypti vilniečių pasitikėjimą savimi. Per porą antrojo kėlinio minučių prieniečiai žiūrovams parodė puikų dėjimo į krepšį šou ir skirtumą sumažino iki 2 taškų. Tačiau po sėkmingų atakų žaidėjai atsipalaidavo ir tuo pasinaudodami vilniečiai, likus 5 antrojo kėlinio minutėms, skirtumą vėl padidino – 24:18.

Kas vyko po to, sunku paaiškinti. Salėje griaudėjo žiūrovų klyksmas, švilpimas ir emocijos. Vos per vieną minutę Prienų „Tonybet“ krepšininkai ne tik sumažino skirtumą, tačiau ir išlygino rezultatą – 27:27. Po minutės pertraukėlės ir didelės euforijos Prienų krepšininkus vėl pakirto klaidos ir įsiutę vilniečiai. Likus 2 antrojo kėlinio minutėms rezultatas jau vėl pakrypo prieniečių nenaudai – 27:30. Dar per dvi minutes vilniečiai skaudžiai atsilygino už jiems užmintus kulnus. Per 4 paskutines antrojo kėlinio minutes prieniečiai įmetė 1 tašką, „Lietuvos rytas“ – 12. Antrasis kėlinys baigėsi rezultatu 28:39. Per šį kėlinį prieniečiams pavyko vilniečius pranokti ir pražangomis – 5:4.

Trečiasis kėlinys vėl prasidėjo prieniečių atakomis ir žūtbūtiniu noru įveikti priešininkus, tačiau vilniečiai ne ką įnirtingiau gynėsi. Praėjus trims trečiojo kėlinio minutėms vilniečiai pirmavo rezultatu 43:34 ir jau buvo susirinkę 4 pražangas. Gerai žaidę prieniečiai sąskaitoje turėjo tik 1 komandinę pražangą. Praėjus 5 su puse minutės prieniečiams rezultatą pavyko sušvelninti iki 5 taškų – 42:47, o likus 46 sekundėms iki trečiojo kėlinio pabaigos, rezultatas vėl tapo lygus – 49:49. Prienų sirgaliai taip suūžė, kad buvo nustelbti „Lietuvos ryto“ sirgaliai, nuo pat rungtynių pradžios kėlę triukšmą. Deja, paskutinę akimirką, likus 2 sekundėms, „Lietuvos ryto“ krepšininkams pavyko atlikti taiklų metimą, ir trečiasis kėlinys baigėsi vėl prieniečių nenaudai – 49:51. Abiejų komandų sąskaitose buvo jau po 5 pražangas.

Ketvirtajame kėlinyje atrodė, kad vilniečiai nori visiškai sutriuškinti prieniečius. Prienų krepšininkų gynyboje ir puolime pasipylė klaidos. Praėjus 3 minutėms žaidimo, prieniečiai dar bandė pasivyti vilniečius ir skirtumą sumažino (53:55), tačiau likus 5 minutėms rezultatas jau buvo 55:61. Po nesibaigiančių sėkmingų vilniečių atakų, likus pusantros minutės iki ketvirtojo kėlinio pabaigos, rezultatas buvo 57:67. Skubantys pirmieji išvažiuoti iš perpildytų automobilių stovėjimo vietų ir jau nematydami galimos pergalės, areną pradėjo palikinėti pirmieji prieniečių sirgaliai. Vilniečiai, tarsi dar labiau įgydami pasitikėjimo savimi, likus 33 sekundėms skirtumą dar labiau padidino (70:57). Sumažinti skirtumo prieniečiams taip ir nepavyko. Varžybos baigėsi vilniečių pergale. Per ketvirtąjį kėlinį prieniečiai prasižengė 5 kartus, vilniečiai – 4.

Šių varžybų pelningiausiais „Tonybet“ žaidėjais tapo M. Lukauskis bei A. Valeika. Daugiausiai taškų „Lietuvos ryto“ komandai surinko D. Songaila, G. Orelikas ir J. Palacios.

Labiausiai varžybomis džiaugėsi „Lietuvos ryto“ sirgaliai, kurių aktyviausieji nuo alkoholinių gėrimų „pailso“ jau trečiajame kėlinyje ir buvo panašu, kad nesulauks varžybų pabaigos. Tačiau pasibaigus varžyboms jie pabudo – reikėjo kažkaip sukelti riaušes, kurioms ruošėsi iš anksto. Nors saugos tarnybos vyrai bei viešosios tvarkos priežiūros tarnybos, policijos pareigūnai, nujausdami galimą konfliktą, dar prieš varžybų pabaigą pradėjo rinktis prie „Lietuvos ryto“ sirgalių, pastarieji sureagavo iš karto, kai tik nuaidėjo paskutinė varžybų sirena. Tuoj pat į viršų pakilo rankiniai avariniai deglai, o ant veidų pasirodė kaukės. Saugos tarnybos vyrams bandant atimti deglus, arenoje tarp kėdžių nuskriejo dūminės bombos bei petarda. Nuo dūmų suveikė priešgaisrinė signalizacija bei evakuotis kviečiantis įrašas. Kadangi „Lietuvos ryto“ sirgaliai ne visi yra radikalūs, todėl 20–30 kovoti nusiteikusių vyrukų, apsupti policijos bei saugos tarnybos vyrų, greitai buvo ramiai išlydėti į lauką.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close