Tapybos darbų paroda „Namai“

Šilavoto laisvalaikio salėje eksponuojama Vilniaus dailės akademijoje tapybos  magistrantūros studijose studijuojančio Petro Lincevičiaus tapybos darbų  paroda „Namai“.

Paveikslai nepaprastai artimi ir mieli, nes nutapyti žmogaus, kurį užaugino mūsų krašto žemė. Parodos pavadinimas „Namai“ pasirinktas ne atsitiktinai. Kaip sako pats Petras Lincevičius  visi eksponuojami paveikslai nutapyti Šilavote arba jo apylinkėse. Paveiksluose vaizduojama Šilavoto, Naujasodžio, ,,Davatkyno” gamta, aplinka. Darbai nutapyti penkerių metų laikotarpyje. Eksponuojami vienoje vietoje jie sudaro savotišką dienoraštį. Tai kas įamžinta aliejiniais dažais ant drobės, yra pasikeitę realybėje, kai ko išvis nebėra. Šiuo metu jaunojo dailininko darbai dalyvaujaVilniuje parodoje ,,Baltas lapas. Devyniasdešimtųjų vaikai”. Paroda vyksta galerijoje ,,Arka” iki vasario 11 d. Šios abi parodos yra susiję tuo, jog Vilniuje esančioje eksponuojami paveikslai taip pat apie gimtą kraštą, tačiau šie jau tapyti Vilniuje. Abi parodos yra viena kitos dalis, susiję, nes kas dabar eksponuojama Vilniuje yra kilę iš paveikslų, kurie eksponuojami Šilavote.

Petras Lincevičius yra surengęs aštuonias grupines parodas, dalyvavęs septyniuose dailininkų pleneruose Šilavote. 2011 m. apdovanotas Dalios Gruodienės vardo premija. 2013 m. Prienų krašto muziejuje buvo surengta  pirmoji  personalinė paroda „Takeliai namo“. Nuo šių metų Petras bus dailės plenerų, vykstančių Šilavote kuratorius.

Labai džiaugiamės ir didžiuojamės jaunuoju menininku, kuris savo ateitį sieja su kūryba ir gimtojo krašto kultūros puoselėjimu.

Petro Lincevičiaus tapybos darbų paroda „Namai“ Šilavoto laisvalaikio salėje veiks iki

vasario 26 d.  Maloniai kviečiame apsilankyti.

 

Saulė Blėdienė

Kultūrinių renginių organizatorė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close