Gaisras Balbieriškyje pareikalavo ir žmonių aukų

Trečiadienio rytą į Balbieriškio miestelį vėl skubėjo gaisrinės. Trims ekipažams teko gesinti siauroje Vingio gatvelėje užsiliepsnojusį gyvenamąjį namą.

 

Užgesinus nedidelį gaisrą, gaisravietėje buvo rasti dviejų žmonių – vyro ir moters – kūnai. Pasak Kauno apskrities PGV Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) viršininko Gintauto Baltrimo, jau gaisravietėje įtarta, kad gaisras kilo dėl dujų nuotėkio. Manoma, kad žmonės žuvo uždusę nuo dūmų arba gavę didelį karščio pliūpsnį. Tikrąją mirties priežastį dar nustatys ekspertai.

Pasak Alytaus apskrities VPK Prienų policijos komisariato viršininko Dainiaus Janavičiaus, nors pagrindinį tyrimą atlieka Prienų PGT, komisariate taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žmonių žūties. Įtarimų, kad dujų nuotėkis ir gaisras įvyko dėl piktybinės veiklos, kol kas nėra.

Šis gaisras galėjo virsti viso Balbieriškio miestelio tragedija, nes Vingio g. namai stovi labai arti vieni kitų. Jei gaisras nebūtų buvęs greitai suvaldytas, ugnis būtų pasikėsinusi ir į gretimas sodybas. Siaura gatvelė būtų apsunkinusi ir evakavimąsi, ir PGT pajėgų darbą.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close