„Šilagėlės“ prezidentu vėl išrinktas Vytautas Gedminas

Sausio 30 dieną Birštono „Carito“ namuose vyko sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas. „Šilagėlės“ klubas yra viena didžiausių Birštono visuomeninių organizacijų, savo gretose vienijanti 128 sveikuolius ir skaičiuojanti penkioliktus savo veiklos metus. Nuveiktų darbų ataskaita išklausoma ir aptariama kiekvienais metais, o klubo prezidentas renkamas kas treji metai.

 

2013 metais „Šilagėlės“ klubas nuveikė daug gražių darbų – dalyvavo talkose, akcijose, Žemės dienos renginiuose, sportinėse varžybose ir turnyruose.

 

Veiklos netrūko visus metus

Pasak „Šilagėlės“ klubo veiklos ataskaitą pateikusio prezidento Vytauto Gedmino,

daugiausiai sportinių renginių ir tikrų sveikuoliškų išbandymų būna žiemą. O vasaris – sveikos gyvensenos ir sporto mėnuo. Kaip paminėjo V. Gedminas, vasario 9 d. jie organizavo sveikatos ir sporto šventę Žvėrinčiaus miške, kur aktyviai varžėsi įvairiose rungtyse. Daugiausia prizinių vietų iškovojo Marija Novožilova, Laura Makštutienė, Kazys Lukošius ir Vytas Vaitkevičius. Šventės dalyviai ragavo Z. Šveinauskienės paruoštų labai skanių lauže keptų bulvių ir A. Žaliauskienės sveikuoliškų košių.

Vasario 15 d. Nijolė Juozaitienė, Tatjana Launikonienė, Laimutė Česnavičienė, Zita Šveinauskienė dalyvavo grūdinimosi ir sveikatos šventėje ,,Palangos ruoniai–2013“.

Kasmet gegužės mėnesį sveikuoliai organizuoja Šeimos sporto šventę. Praėjusiais metais šios šventės metu vasaros estradoje vyko 12-osios šeimų sporto varžybos, kuriose dalyvavo keturios šeimos ir pavieniai asmenys. Pirmąją vietą jau dešimtus metus iš eilės iškovojo Gedminų šeima (Algimanta, Greta, Vytautas), antrą – Bisikirskų šeima (Elzė, Ksenija, Giedrius), trečią – Matulevičių šeima (Karina, Kotryna, Julius).

Klubo prezidentas akcentavo, kad praėjusių metų gegužės 31–birželio 1–2 dienomis klubo nariai septintą kartą dalyvavo Palangoje vykusiame festivalyje ,,Sportas visiems“. ,,Šilagėlės“ komanda pasagos metimo rungtyje iškovojo pirmą vietą tarp 10 komandų. Konkurse ,,Šokime kartu“ jungtinė ,,Šilagėlės“ ir Vilniaus miesto sveikos gyvensenos klubo ,,Gilužis“ komanda iškovojo trečią vietą bendroje įskaitoje. Trečią vietą dviračio vairavimo varžybose laimėjo N. Juozaitienė. Šilagėliečiai gausiai dalyvavo svarmens metimo rungtyje. Klubo atstovus pradžiugino ir nustebino Teresė Murauskaitė, kuri 60 metų amžiaus ir vyresnių dalyvių grupėje iškovojo trečiąją vietą.

30–50 metų amžiaus grupėje trečią vietą užsitikrino ir Vytautas Vaitkevičius, to paties amžiaus moterų grupėje Jolanta Griušelionienė buvo antra. 19–30 metų grupėje antrąją vietą užėmė Greta Gedminaitė ir Tomas Miliūnas. Visi buvo apdovanoti jubiliejiniais ,,Sportas visiems“ medaliais.

Kitas labai svarbus įvykis „Šilagėlės“ veikloje buvo lapkričio 16 d. Panevėžyje vykęs finalinis 18-asis Lietuvos Prezidento taurės konkursas. Birštoniečiai jame dalyvavo 14 kartą, ir užėmė pirmą vietą iš 13 komandų.

„Pirmieji varžybų istorijoje sugebėjome po poros metų vėl susigrąžinti taurę į Birštoną. Komandinėje įskaitoje surinkome 492 taškus (43 dalyviai). Tik dviem taškais nuo mūsų atsiliko Panevėžio ,,Atgaivos“ klubo sveikuoliai. Asmeninėje įskaitoje iškovojome 8 mažąsias LR Prezidento taures (t. y. 5 antras ir 3 trečiąsias vietas)“, – pasakojo V. Gedminas.

2013 m. įvyko 6 sveikuolių tarybos posėdžiai. Buvo sudaryta ir pristatyta savivaldybei 2014 metų ,,Šilagėlės“ veiklos programa, parašytas ir įvykdytas projektas ,,Sveikos gyvensenos ugdymas“. Metodininkas Vilius Pranckevičius pirmadieniais ir ketvirtadieniais vedė mankštas su jogos elementais ne tik sveikuoliams, bet ir Birštono bendruomenei.

 

Klubas turi daug rėmėjų ir aktyvių narių

Baigdamas savo pranešimą klubo prezidentas padėkojo už finansinę paramą Birštono savivaldybei ir merei Nijolei Dirginčienei, „Versmės“ sanatorijos direktoriui Antanui Daniui, ,,Tulpės“ sanatorijos direktorei Liucijai Patinskienei, Birštono tvarkymo tarnybai ir jos direktoriui Algirdui Kederiui, Birštono sporto centro direktoriui Sauliui Smailiui ir visam kolektyvui, Birštono gimnazijos direktoriui Alvydui Urbanavičiui, Birštono girininkijai, gėlių salonui bei gerb. klebonui monsinjorui Jonui Dalinevičiui.

Klubo prezidentas apdovanojo labiausiai nusipelniusius klubo narius. Už sveikos gyvensenos puoselėjimą, aktyvų dalyvavimą bendruomenės ir respublikiniuose renginiuose buvo pareikštos padėkos ir įteiktos dovanėlės Aistei, Elzei, Ksenijai ir Giedriui Bisikirskams; Karoliui, Gintarei, Gabijai, Vilijai ir Ričardui Janušams (Išlaužas); Kotrynai, Aistei, Miglei, Laurai ir Kostui Žurauskams (Paprienė); Adomui, Jonui, Jolantai ir Rimvydui Rasiukevičiams; Gyčiui ir Jolantai Griušelioniams. Jubiliejaus proga buvo gražiai pagerbtas ir apdovanotas klubo narys Kęstutis Gavėnas bei praeitais metais gražų savo gyvenimo jubiliejų atšventusi aktyvi šilagėlietė, talkų organizatorė Anelė Garškova.

 

Birštoniečiai – aktyvūs žmonės

Mintimis apie klubo veiklą pasidalijo Birštono savivaldybės merės pavaduotojas, sveikos gyvensenos klubo narys Juozas Aleksandravičius. Jis pasidžiaugė, kad savivaldybės gyventojai aktyviai dalyvauja įvairių visuomeninių organizacijų veikloje, kurių Birštone yra 23, o jos jungia 39 proc. visų birštoniečių. Pasak pavaduotojo, žmonių bendruomeniškumu visada galima pasiremti rengiant ir organizuojant talkas, šventes ir kitokius masinius savivaldybės renginius. J. Aleksandravičius pažymėjo, kad iš savivaldybės biudžeto visuomeninių organizacijų veiklai bei pastatų, transporto išlaikymui atseikėjama gana ženkli suma, kuri sudaro apie 292 tūkst. litų.

Gražiais bendradarbiavimo rezultatais džiaugėsi ir Birštono „Bočių“ bendrijos pirmininkė Julija Barutienė. Juk bočiai taip pat dalyvauja šventėse ir talkose kartu su sveikuoliais, o kai kurie net labai pasižymėjo „Prezidento taurės“ konkurse. Štai Kazys Lukošius ir Teresė Kargelienė savo amžiaus grupėse iškovojo pirmąsias vietas ir tuo labai prisidėjo prie bendros pergalės.

 

Klubui vadovaus dar trejus metus

Finansinę ataskaitą už praėjusius metus pateikė finansininkė Nijolė Verseckienė, o revizorė Onutė Packevičienė supažindino su patikrinimo rezultatais. Jokių pažeidimų nebuvo nustatyta.

Po trumpų pasisakymų ir klubo veiklos vertinimo buvo paskelbti prezidento rinkimai. Visi susirinkime dalyvavę klubo nariai vieningai siūlė Vytauto Gedmino kandidatūrą, už kurią buvo balsuojama. Vytautas Gedminas vienbalsiai buvo išrinktas dar trejus metus vadovauti „Šilagėlės“ klubui.

Į klubo valdybą išrinktos Zita Šveinauskienė, Aldona Žaliauskienė, Nijolė Verseckienė, Laura Makštutienė, Teresė Murauskaitė, Bronė Lukošienė, Stasė Belickienė, Zita Grigonytė ir Romualda Barštienė.

Delegatais į sveikuolių suvažiavimą išrinkti V. Gedminas, Z. Šveinauskienė, A. Žaliauskienė, L. Makštutienė, R. Barštienė ir J. Aleksandravičius.

Klubo prezidentas pristatė šių metų numatomų darbų programą, taip pat pasiūlė savivaldybės nominacijai „Darbščioji bitelė“ Janinos Giknienės kandidatūrą.

Klubo nariai taip pat svarstė, kaip ruoštis ir tinkamai paminėti klubo 15-ąsias įkūrimo metines, kaip pasveikinti jubiliatus, ir priėmė į savo klubą visą būrį naujų narių.

Po susirinkimo visi vaišinosi skaniomis sveikuoliškomis grikių ir ryžių košėmis, gėrė kvapnią arbatą.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close