Netikėtai pasirodė ilgai laukta žiema. Smarkus šaltis žnaibo skruostus ir rankas, mažai kas nori nosį laukan kišti, o ypač – penktadienį. Bet tie, kas susirinko į susitikimą Veiveriuose su knygų  „Žmonės ir darbai. Prienų ir Birštono krašto šviesuoliai” ir „Čia Nemunas vingiuoja“ autorėmis tikrai nenusivylė ir A.Kučingio meno mokyklos salėje ilgai bendravo su Semo nariu A.Palioniu, knygos „Žmonės ir darbai.

Prienų ir Birštono krašto šviesuoliai” sudarytoja A.Aleknavičiene ir knygos „Čia Nemunas vingiuoja“ autore V.Petkevičiene. Abi pristatytos knygos yra pradėtos ruošti visų Birštono ir Prienų gyventojų širdyse jau senai Garbės piliečiu išrinkto a.a. Seimo nario  J.Palionio. Tai jo idėja buvo surinkti visus svarbius kraštui žmones ir knygoje įamžinti jų indėlį ateinančioms kartoms. Ilgametė Prienų krašto muziejaus direktorė Antanina Aleknavičienė nuoširdžiai džiaugėsi, kad nereikia ilgai rankioti ir ieškoti knygoje aprašyti vertų žmonių. Informacijos tiek daug, kad dar ne vieną tomą  galima išleisti. Ji ragino nesnausti ir pateikti informaciją, jei tik kas dar jos turi. Bendruomenės „Mauruča“ pirmininkė E.Cikanavičienė nuoširdžiai dėkojo, kad tiek daug Veiverių gyventojų yra pastebėtų. Tai šviesios atminties daktaras K.Ubanavičius, gydytoja G.Drąsutytė, jau antrą poezijos knygą išleidusi poetė J.M. Venckūnienė, ūkininkų sąjungos pirmininkas M.Butkevičius. Kaip ir pirmame tome, atkreiptas dėmesys į verčiausius šios knygos puslapių žmonės. Gera autorės pažįstama D. Raslavičienė taip pat dėkojo už dėmesį seniūnijai.  Anot jos, V.Petkevičienės kartu su gerb. a.a. J.Palioniu pradėta knyga apie Siponių kraštą – tai istorijos keliai per šalį, dairantis plačiai atvertomis akimis ir pastebint svarbią kraštui laiko tėkmę. Susitikimė gitara grojo A.Kučingio meno mokyklos  mokinė  Gintarė Krušinskaitė su mokytojų Nerijumi Ardzevičiumi.

Pristatant seimo nario A.Palionio metų darbus veiveriečiams buvo malonu pastebėti, kad seimo nario veikla glaudžiai susijusi su Prienų rajonu ir Veiverių seniūnija. Pokalbiai taip įsisiūbavo, kad skirstytis nesinorėjo iki vėlyvo vakaro. Gerb. A.Aleknavičienė buvo sužavėta tokia gausybe klausimų ir išsamių atsakymų. Bendrus visiems veiveriečiams klausimus kėlė M. Butkevičius, norėdamas perduoti informaciją kitiems bendraminčiams. Jis minėjo, kad seimo narys nėra užsidaręs savo kabinete, kad jis atviras kiekvienam ir atidus sprendžiant problemas. Skriaudžių seniūnaitė A. Grėbliauskienė atvyko su rūpimais kaimui klausimais. Seniūnios gyventojai neprašė sutvarkyti jų aplinkos ar išspręsti jų problemų, nes savo namus jie pasiruošę tvarkytis patys. Jiems rūpėjo vyriausybinis požiūris į šalies ateitį, galimybės pagerinti situaciją rajone, rekomendacijos kaip galima geriau ir greičiau pasiekti išsikeltus tikslus. Kiekvienas turėjo sau labai aktualių klausimų, o pačiam Seimo nariui atsakyti ir bendrauti su kiekvienu, rodos, buvo labai jauku. Atidus klausymasis ir nuoširdūs atsakymai jaukioje bibliotekos aplinkoje teikė vilčių, kad dirbant pareigingai įmanoma pasiekti gerų rezultatų.

Biblioteka, meno mokykla ir susitikime dalyvavę bendruomenių atstovai yra dėkingi už dovanotas knygas. Bibliotekininkė O. Venckūnienė su džiaugsmu šalia pirmo knygos tomo priglaudė antrąjį, ji tikino, kad ir šis bus mėgiamas skaitytojų. Kiekviena biblioteka džiaugiasi sutikdama knygų autorius, sudarytojus, rėmėjus. Tai šviesiausi žmonės, kuriems labai svarbi ne tik ši diena, bet ir jos ateitis. Juk neužrašęs šiandienos negali žinoti, eini ar stovi vietoje. Užrašytu žodžiu virtę geri darbai išlieka gyventi istorijoje.

 

Veiverių seniūnijos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close