Pirmajame Tarybos posėdyje patvirtintas biudžetas

Sausio 23 dieną Birštono savivaldybėje įvyko pirmasis šių metų Tarybos posėdis. Jame dalyvavo 16 Tarybos narių, kurie išklausė informaciją apie galimybių studiją „Birštono miesto gatvių apšvietimo modernizavimas“, apsvarstė 20 klausimų ir priėmė sprendimus.

 

Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pasveikino visus susirinkus į pirmąjį šiais metais Tarybos posėdį ir palinkėjo sėkmės svarstant bei priimant sprendimus.

Prieš pradedant nagrinėti darbotvarkės klausimus, merė apdovanojo gražiausiai per praėjusias žiemos šventes papuoštų namų ar balkonų šeimininkus – Gražiną ir Dalių Dulskus bei Galiną ir Aleksandrą Gorinus.

Gėlių puokštės buvo įteiktos ir jubiliatams –Tarybos nariams Stanislovui Martinaičiui ir Onai Šaulinskienei bei 50-ąjį gimtadienį švenčiančiam Birštono seniūnijos seniūnui Jonui Kederiui.

 

Pritarta miesto apšvietimo modernizavimui

Galimybių studiją „Birštono miesto gatvių apšvietimo modernizavimas“ pristatė UAB „Cowi Lietuva“ atstovas Aleksandras Plešanovas. Pranešėjas pasakojo, kad Europos Sąjunga2013 m. parengė rekomendacijas miestų apšvietimo renovacijai. Šios studijos uždavinys buvo įvertinti miesto gatvių apšvietimo sistemas. Specialistai visapusiškai išanalizavo ir įvertino esamą būklę, įvairias plėtros perspektyvas, finansavimo galimybes. Studijos metu buvo nustatyta, kad daugelio apšvietimo sistemų galiojimo laikas jau baigiasi, jos neatitinka šiuolaikinių valdymo sistemų reikalavimų. Pranešėjas pateikė informaciją apie galimybę įrengti mieste naują kompleksinę autonominę apšvietimo sistemą pagal parengtą modernizavimo scenarijų. A. Plešanovas pateikė ir finansinę analizę bei išvadas, galimus finansavimo šaltinius.

Merė N. Dirginčienė pastebėjo, kad ši studija buvo būtina, nes vyksta kurorto gatvių renovacija, kurios metu reikia keisti visas komunikacijas, taip pat ir gatvių apšvietimą. Be to, dabar prasideda naujas 2014–2020 metų laikotarpis, kai galima pretenduoti į naujas programas ir projektus. Tarybos nariai šiai studijai pritarė.

 

Patvirtinti tarnybinių atlyginimų koeficientai

Tarybos nariai patvirtino atlyginimų koeficientus biudžetinių įstaigų vadovams: Birštono muziejaus direktoriui ir Birštono švietimo įstaigų vadovams.

Kiek ilgiau užtruko svarstymas dėl Nemajūnų dienos centro direktorės atlyginimo koeficiento. Sprendimo projekte buvo siūloma 23,19, tačiau merės siūlymu koeficientas buvo suapvalinta iki 24. Tam pritarė 9 Tarybos nariai.

 

Posėdyje priimti ir kiti sprendimai

Tarybos posėdyje buvo papildytas Birštono savivaldybės nuosavybės teise valdomų žemės sklypų, kurie gali būti nuomojami ne aukciono būdu, sąrašas. Į jį įtraukti dar du sklypai.  Šiam projektui vienbalsiai pritarė visi Tarybos nariai.

Svarstant sprendimo projektą dėl savivaldybės atrankos komisijos papildymo, nutarta į ją įtraukti ir Ūkio, turto ir kaimo plėtros vyr. specialistę Nijolę Vaitkevičienę.

Tarybos nariai vieningai pritarė sprendimo projektui dėl tarnybinių patalpų nuomos tvarkos, dėl rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymo lengvatų suteikimo, dėl socialinių būstų sąrašo patvirtinimo.

Tarybos nariai pritarė sprendimui 70 proc. kapinių statinių perduoti Prienų savivaldybės žinion. Šis sprendimo projektas įsigalios tada, kai abi savivaldybės pasirašys sutartį.

Taryba pakeitė kai kuriuos Birštono savivaldybės smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo komisijos sudarymo punktus. Nuo šiol smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo klausimais rūpinsis savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyrius.

Tarybos nariai priėjo vieningos nuomonės dėl turto perdavimo valstybės nuosavybėn bei dėl ilgalaikio materialiojo turto perdavimo Prienų rajono savivaldybei.

 

Patvirtintas 2014 metų savivaldybės biudžetas

Savivaldybės administracijos skyriaus vedėja Ona Grigonienė pristatė 2014 m. biudžeto projektą, kuris po neilgų svarstymų ir diskusijų buvo patvirtintas. Planuojama, kad 2014 m. biudžeto pajamos sudarys 22 945 837 Lt, o išlaidos – 25 664 637 Lt.

Kaip teigė savivaldybės merė N. Dirginčienė, šių metų biudžetas yra su taupymo elementais, todėl šiemet biudžete įvairioms rėmimo programoms skirta 50 proc. mažiau lėšų nei2013 m. Be to, sumažėjo ir savivaldybės įstaigų biudžetai, bet atlyginimams, Sodrai bei įvairių komunalinių paslaugų apmokėjimui ir kitiems poreikiams lėšų tikrai pakaks. Tam, kad2014 m. savivaldybės biudžetas būtų subalansuotas, reikės imti apie 2,7 mln. litų paskolą. Lėšos bus naudojamos ES projektų finansavimui. Taip pat buvo priimtas sprendimas dėl 2014 metų privatizavimo fondo lėšų paskirstymo.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close