Krepšininkai jau baigia pirmąjį etapą

Pastaruosius du mėnesius Prienų pramogų ir sporto arenoje bei Prienų kūno kultūros ir sporto centre savaitgaliais karaliauja krepšinis. Čia iš rajono seniūnijų bei paties Prienų miesto atvažiuoja vis kitos komandos.

Lapkričio pabaigoje prasidėjusios 2013–2014 m. Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybės jau baigiasi ir tuoj turėtų paaiškėti geriausi savivaldybės krepšininkai. Iš viso pirmenybės apims 5 turnyrus: jaunučių, gimusių 1998 m. ir jaunesnių (mokyklų komandos); jaunių, gimusių 1997 m. ir vyresnių (mokyklų komandos); krepšinio „trys prieš tris“, gimusių 1997 m. ir jaunesnių (kaimo mokyklų komandos); moterų varžybas bei vyrų, gimusių 1998 m. ir vyresnių atskirai Prienų miesto seniūnijos ir Birštono komandų varžybas ir Prienų rajono seniūnijų komandų varžybas.

Šiuo metu dėl nugalėtojo titulo varžosi 8 miesto ir 7 rajono-seniūnijų komandos. Beje, šiemet į pirmenybes priimtos ir dvi komandos iš kitos savivaldybės. Tai – krepšinio komanda iš Garliavos ir Gvido Sabeckio teniso mokyklos komanda. Varžyboms teisėjauja vyr. teisėjas Marius Leonavičius.

Pasak vieno iš organizatorių Prienų rajono savivaldybės Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vyr. specialisto Adomo Kubiliaus, šiemet pirmenybių taisyklės šiek tiek pasikeitė, daugiau sudaryta galimybių pasirodyti krepšinio mėgėjų komandoms. Nuolat puikiu žaidimu pasižymintys miesto krepšininkai, dažnai prie finalinių varžybų neleisdavo prisiartinti rajono seniūnijų komandoms, neturinčioms palankių treniravimosi galimybių. Šiemet miestų ir seniūnijų varžybos atskirtos. Seniūnijų komandos dabar kaunasi tik su panašiai pasiruošusiomis komandomis. Apribotos galimybės dalyvauti profesionaliems krepšininkams. Varžybose negali dalyvauti žaidėjai, 2013–2014 metų sezone turintys galiojančias LKL ir NKL licencijas. Taip pat komandose galima registruoti tik po 2 žaidėjus, turinčius galiojančias 2013–2014 metų RKL licencijas. Šių apribojimų išvengė tik jaunių varžybose dalyvaujantys bendrojo lavinimo mokyklų mokiniai. Taikant šiuos apribojimus pasiekta, kad pirmenybėse susikautų apylygės komandos. Siekiant sąžiningumo vienam žaidėjui leista žaisti tik vienoje komandoje. Griežtose taisyklėse numatytos ir griežtos baudos.

Pagrindinės pirmenybių varžybos vyksta vieno rato sistema, pagal tarptautines krepšinio taisykles. Į atkrentamąsias varžybas iškart patenka 1–2 vietas užėmusios komandos. 3–6 vietas užėmusios komandos žaidžia vienas rungtynes dėl patekimo tarp 4 komandų. Pusfinaliuose komandos žaidžia po dvejas rungtynes. Pirmosioms rungtynėms pasibaigus 20 ir daugiau taškų skirtumu, antrosios rungtynės nėra žaidžiamos ir poros nugalėtoja skelbiama pirmų rungtynių komanda nugalėtoja. Pirmenybių nugalėtojai paaiškės finalinėse rungtynėse ir rungtynėse dėl trečios vietos, kurios žaidžiamos tik po vieną kartą.

Šiuo metu finišo tiesiojoje į finalines miesto pirmenybių rungtynes yra dvi komandos, surinkusios po 10 taškų. Tai „Savivaldybės“ komanda ir „Policija“. Beje, „Savivaldybė“ dar nėra pralaimėjusi nė vienų varžybų, tačiau „Policija“, nors jau turi du pralaimėjimą, yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis daugiau. Labai tikėtina, kad „Savivaldybė“ taps pirmojo rato lydere. „Savivaldybė“ rungtynėse rezultatu 80:71 jau įveikė „Policiją“. Paskui komandas-lyderes rikiuojasi dar trys komandos, turinčios po 8 taškus. KKSC-94 jau sužaidė 6 rungtynes, iškovojo 2 pergales. KKSC-93 sąskaitoje – dar tik 4 rungtynes, tačiau visose jose iškovotos pergalės. KKSC-93 iškovojo pergalę ir prieš KKSC-94 rezultatu 85:66. KKSC-93 rezultatu 71:69 įveikė ir „Garliavos“ komandą, kuri, sužaidusi 5 rungtynes, iš jų – dvejas pralaimėjusi, taip pat savo sąskaitoje turi 8 taškus. 7 taškus jau surinkusi ir Gvido Sabeckio teniso mokykla. Ji jau sužaidė 5 rungtynes, 2 – laimėjo. Priešpaskutinę vietą lentelėje užima „Žvėrys-Ernas“ su 5 taškais, 5 sužaistomis ir, deja, pralaimėtomis rungtynėmis. Paskutiniojoje vietoje kol kas lieka KKSC-98 komanda, turinti savo sąskaitoje 4 taškus, sužaidusi 4 rungtynes ir jas taip pat visas pralaimėjusi.

Rajono pirmenybėse pirmauja Paprūdžių komanda, savo sąskaitoje turinti 9 taškus ir 5 sužaistas rungtynes. Jos sąskaitoje – 4 pergalės. Po 8 taškus turi Veiverių krepšininkai su 5 rungtynėmis ir 3 pergalėmis bei Stakliškių komanda, sužaidusi 4 pergalingas rungtynes. Su 7 taškais jas vejasi Naujosios Ūtos komanda. Ji jau sužaidė 4 rungtynes, iš kurių 3 pergalingai. 6 taškus sukaupė Išlaužo komanda (4 rungtynės, 2 pergalės). 5 taškus – Jieznas (5 rungtynės, 5 pralaimėjimai) ir Balbieriškio komanda ( 5 rungtynės, 5 pralaimėjimai).

Pasak, A. Kubiliaus, irgi žaidžiančio pirmenybėse, profesionalių krepšininkų šiemet mažiau, tačiau komandos tikrai gerai susižaidusios ir yra pajėgesnės nei ankstesnių pirmenybių rungtynėse. Varžybas planuojama baigti iki kovo mėnesio. Taigi krepšinio pirmenybių lyderiai jau pradės aiškėti vasario mėnesį.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close