Sausio 13-ajai paminėti skirtame bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“ dalyvavo ir prieniečiai

Sausio 11 d. Vilniuje jau dvidešimt trečią kartą vyko tradicinis tarptautinis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“. Daugiau nei4200 bėgikų šeštadienį užtvindė Vilniaus centrines gatves. Bėgimas nuo Antakalnio kapinių iki televizijos bokšto skirtas žuvusiems Lietuvos laisvės gynėjams atminti. 


Šiais metais pagarbos bėgimas organizuotas jau XXIII kartą ir jame dalyvavo tūkstančiu bėgikų daugiau nei pernai. Be gausaus lietuvių būrio, šiais metais bėgime dalyvavo ir svečiai iš Latvijos, Baltarusijos, Italijos, Prancūzijos, Švedijos, JAV bei Naujosios Zelandijos. 9 kilometrų atstumas nuo Antakalnio kapinių iki Televizijos bokšto nėra varžybos. Bėgimu nesiekiama išaiškinti nugalėtojų ar prizininkų, tiesiog norima prisiminti ir pagerbti žuvusius kovotojus už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę. Visiems bėgikams, pasiekusiems finišą, įteikiami simboliniai medaliai, apdovanojami vyriausi bėgimo dalyviai.

Gausiame bėgikų būryje buvo ir prieniečių. Prienams atstovavo Savivaldybės mero pavaduotojas Egidijus Visockas, sporto klubų „Vėjas“ ir „Šilas“ nariai: Vaida Visockienė, Agnė Abramavičiūtė, Aurimas Liuiza, Lukas Stankūnas, Dalius Damynas, Edgaras Viržaitis, Paulina Buzaitė, Gediminas Slavinskas, Mantas Blaževičius, taip pat prieniečiai, šiuo metu tarnaujantys įvairiose Lietuvos kariuomenės pajėgose ar atstovaujantys kitiems sporto klubams.
„Bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“ yra labai gražus būdas prisiminti ir pagerbti žuvusius Lietuvos laisvės gynėjus. Jautėme didelę patriotiškumo bangą ir džiaugėmės galėdami būti jos dalimi. Šis jausmas buvo labai svarbus tą lemtingą sausio 13-ąją ir yra ne mažiau reikšmingas šiandien“, – teigė mero pavaduotojas Egidijus Visockas.
Šia gražia bėgimo tradicija pagerbiamas žuvusiųjų Laisvės gynėjų – Loretos Asanavičiūtės, Virginijaus Druskio, Dariaus Gerbutavičiaus, Rolando Jankausko, Rimanto Juknevičiaus, Alvydo Kanapinsko, Algimanto Petro Kavoliuko, Vytauto Koncevičiaus, Vido Maciulevičiaus, Tito Masiulio, Alvydo Matulkos, Apolinaro Povilaičio, Igno Šimulionio, Vytauto Vaitkaus – atminimas.
Prienų rajono savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close