Antradienį prieš pietus Prienų centrą sudrebino virtinė smūgių. Akimirkai sankryža prie prekybos centro „Maxima“ Vytauto g. tapo kraupia kėgline. Dideliu greičiu atskriejęs neblaivaus vairuotojo vairuojamas automobilis trenkėsi į porą automobilių. Į chaoso vidurį pateko ir praeivė.

Liudininkų teigimu, automobilis „VW Passat“ atvažiavo nuo tilto pusės ir stipriai viršijo greitį (manoma, 80–90 km/val.). Automobilio vairuotojas M. G. (gim. 1987 m. ir gyvenantis Simno sen. Alytaus r.), priartėjęs prie perėjos, pastebėjo prieš jį, taip pat antroje eismo juostoje lėtėjantį automobilį „VW Golf“. Šio automobilio vairuotojas buvo įsijungęs kairiojo posūkio signalą ir ketino sukti į aikštelę, esančią prie prekybos centro. „VW Passat“ vairuotojas posūkio signalo nepastebėjo ir, matyt, labai skubėjo. Todėl nesvarstydamas sugalvojo „VW Golf“ aplenkti tuo metu tuščia kitos eismo pusės antrąją juosta. Deja, dideliu greičiu atlėkusio, dvigubą ištisinę kelio ženklinimo liniją kirtusio ir prieš eismą važiuojančio automobilio „VW Golf“ vairuotojas jau nepastebėjo ir greičiausiai nesitikėjo. „VW Golf“, jau pradėjęs sukti į aikštelę, sulaukė stipraus smūgio į kairės pusės – vairuotojo – kampą.

Po smūgio jau nevaldomas automobilis „VW Passat“ nuskriejo ir trenkėsi į, taip pat kairėje pusėje – priešingo eismo juostoje – prie šaligatvio stovintį automobilį „Opel Astra“. Automobilis „Opel Astra“ nuo smūgio nuskriejo ant šaligatvio ir net „užlipo“ ant pakilimo, esančio prie duonos ir mėsos parduotuvės. Šalia stovinčio automobilio „Opel Astra“ ėjusi pėsčioji smūgio metu pasitaikė tarp abiejų automobilių. Automobiliai susidūrė vos per kelių centimetrų už jos ir pėsčioji tik jau sulėtėjusio „VW Passat“ pastumta nugriuvo ant pažirusių automobilių lūženų ir stiklo šukių.  Nukentėjusioji, gyvenanti Stakliškių sen., tik laimingo atsitiktinumo dėka nepateko tarp automobilių ir nebuvo sutraiškyta. Iškviesta greitoji pagalba moterį, susipjausčiusią rankas ir patyrusią šoką, išvežė į VšĮ Prienų ligoninės priėmimo skyrių. Suteikus pirmąją pagalbą, moteris išleista gydytis ambulatoriškai į namus.

Automobilis „VW Passat“ skriejo tokiu greičiu, kad jau po pirmojo smūgio nebebuvo įmanoma numatyti jo skriejimo krypties. Laimei, pietų pertrauka prieniečiams dar nebuvo prasidėjusi ir gatvėje buvo ypač mažai automobilių bei pėsčiųjų. Tai buvo vienintelis veiksnys, dėl kurio pavyko išvengti tragedijos. Daugelis praeivių, išgirdę pirmuosius smūgius ir pamatę lekiantį ir viską pakeliui daužantį automobilį, sustingo vietoje, net neįsivaizduodami, ar „VW Passat“ jau sustos, ar atskries ir iki jų.

Nors ir policijos komisariatas, ir greitosios pagalbos stotis yra įsikūrę šalia įvykio vietos, pagalbos teko palaukti. Gali būti, kad dauguma ekipažų tuo metu buvo užsiėmę, nes į įvykio vietą atvyko ir tuo metu Prienų gatves akylai stebėję Alytaus aps. VPK patruliai. Jie tuo momentu „įsitaisę“ prie „Lukoil“ degalinės Prienų pakraštyje net nenumanė, kad per plauką tragedijos bus išvengta vos už nepilno kilometro – pačiame miesto centre. Eismo įvykio vietoje jie pasirodė jau greitosios pagalbos ekipažui išsivežant nukentėjusiąją į priėmimo skyrių. Liudininkų nuostabai, atvykę pareigūnai nukentėjusiosios būkle net nepasidomėjo, o iš karto pradėjo rūpintis „VW Passat“ technine būkle.

„VW Passat“ vairuotojui po eismo įvykio nustatytas 0,64 promilės girtumas.

Oficialus Alytaus apsk. VPK pranešimas:

2014-01-21 Prienų r. PK gautas pranešimas, kad apie 11.50 val., Prienuose, Vytauto g., neblaivus M. G. (nustatytas 0,64 prom. girtumas), gimęs 1987 m., gyvenantis Alytaus r., Simno sen., vairuodamas automobilį „VW PASSAT“, važiuodamas antra eismo juosta,  lenkė automobilį kirsdamas dvigubą ištisinę kelio ženklinimo liniją ir lenkdamas pėsčiųjų perėjoje, neįsitikino, kad priekyje jo, antra eismo juosta važiuojantis automobilis „VW GOLF“, vairuojamas R. J., gimusio 1984 m., gyvenančio Prienų r., Šilavoto sen., rodo kairį posūkio signalą ir yra persirikiavęs posūkiui į kairę. M. G. jį  lenkė ir atsitrenkė į automobilio „VW GOLF“ priekinį kairį kampą, nuo smūgio automobilis „VW PASSAT“ dar trenkėsi į kairėje gatvės pusėje stovintį automobilį „OPEL ASTRA“, priklausantį  R. K., gimusiam 1973 m. ir kliudė šalia automobilio stovėjusią pėsčiąją L. K., gimusią 1974 m., gyvenančią Prienų r., Stakliškių sen., kuri po eismo įvykio pristatyta į VšĮ Prienų ligoninės priėmimo skyrių.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close