Paaiškėjo, kas atstovaus Prienų rajonui kitame „Dainų dainelės“ etape (GALERIJA)

Sausio 16 d. į Prienų „Žiburio“ gimnazijos salę susirinko talentingiausi Prienų rajono jaunieji dainininkai ir muzikantai. Čia ir paaiškėjo, kas tapo Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ rajoninio etapo laureatais.

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Atrankos laureatės Austėjos Belenavičiūtės (4 m.) pasirodymas:   http://www.youtube.com/watch?v=dMgti1Ek8Cc

„Dainų dainelės“ rajoniniame etape dalyvavo 13 dalyvių – solistų ir kolektyvų. Juos vertino kompetentinga komisija: Kauno 1-osios muzikos mokyklos muzikos mokytoja metodininkė Loreta Mačienė (pirmininkė), jau ne pirmą kartą talentų atrankoje dalyvaujanti Kauno 1-osios muzikos mokyklos muzikos mokytoja metodininkė Aistė Bagočienė, Birštono gimnazijos ir Birštono meno mokyklos muzikos mokytoja metodininkė Toliama Ragienė, respublikinių muzikos renginių organizatorė, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro choro vadovė Aldona Šyvokienė bei Prienų švietimo centro direktorė Danutė Stankevičienė.

Visi dalyviai buvo suskirstyti į keturias amžiaus grupes. Jie turėjo atlikti po tris savo pasirinktus kūrinius. Pirmosios pasirodė pačios mažiausiosios dainininkės. Nuotaikingą dalyvių atranką pradėjo Prienų lopšelio-darželio „Pasaka“ tercetas: Goda Kubiliūtė, Kornelija Žiobaitė bei Rugilė Petraškaitė (vad. Judita Valečkienė). Po jų dainavo „Pasakos“ solistė Deimantė Žilinskaitė (vad. Virginija Dobilienė). Trečioji mažiausiųjų grupėje dainavo Meninio lavinimo studijos solistė Austėja Belenavičiūtė (vad. Ramunė Liutvynskienė). 4 metų solistė stebino specialistus ir nuotaikinga daina „Kar kar kar“ prajuokino visus susirinkusiuosius.

Vyresnių dalyvių pasirodymą pradėjo praėjusių metų laureatė, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos solistė Vakarė Miknevičiūtė su pritariamuoju ansambliu (vad. Lina Suchorukovienė). Po jos dainavo Jiezno muzikos mokyklos mergaičių vokalinis ansamblis (vad. Laimutė Benokraitienė), Prienų meno mokyklos solistė Gabija Stankevičiūtė (vad. Reda Černiauskienė) bei Skriaudžių pagrindinės mokyklos solistė Samanta Pučkaitė (vad. Vilma Pučkienė).

Trečiosios grupės pasirodymą pradėjo savarankiškai pasirengusi Skriaudžių pagrindinės mokyklos solistė Karolina Gustaitytė, po kurios į sceną žengė Prienų meno mokyklos solistė Gabrielė Grabliauskaitė (vad. Reda Černiauskienė) bei nemažas „Ažuolo“ progimnazijos mokinių vokalinis ansamblis (vad. L. Suchorukovienė).

Vyriausiųjų dainorėlių grupėje varžėsi trys dalyviai – Jiezno muzikos mokyklos solistė Eitvilė Acūtė (vad. L. Benokraitienė), Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos solistas Kasparas Gudaitis (vad. R. Liutvynskienė) bei salės šeimininkų – „Žiburio“ gimnazijos mišrus kvartetas: Kamilė Bandonytė, Rugilė Žurauskaitė, Vytautas Trakymas ir Tomas Kuzmauskas (vad. Roma Ruočkienė).

Komisijos manymu, šiemet į konkursą susirinko tikrai gerai pasiruošę dalyviai, todėl ilgiau truko ir svarstymai, kuriems įteikti kelialapį į kitą konkurso etapą. Pasak Prienų švietimo centro direktorės D. Stankevičienės, labai gerai pasirodžiusių dalyvių būta daugiau negu penkių, todėl buvo prašoma dalyvių kvotą padidinti. Po ilgų derybų nuspręsta į kitą etapą siųsti jau 6 dalyvius.

Šiemet laureatais tapo ir kelialapį į vasario 7 d. Marijampolėje vyksiantį trečiąjį turą – kitą „Dainų dainelės“ etapą iškovojo šie rajono jaunieji dainorėliai: pati jauniausia rajoninio etapo dalyvė A. Belenavičiūtė, taip pat K. Gustaitytė, G. Grabliauskaitė, „Ąžuolo“ progimnazijos vokalinis ansamblis, jiezniškė E. Acūtė bei „Žiburio“ gimnazijos mišrus kvartetas.

Konkurso rajoninis etapas praėjo labai greitai, tačiau pasiruošimas jam kainavo nemažai laisvo laiko, įtampos ir neramių naktų. Džiugina komisijos vertinimas, kad šiemet daugiau dalyvių buvo pasiruošę keliauti į kitą etapą. Tai rodo, kad dar turime gabių, talentingų vaikų ir jų vis daugėja. Svarbiausia, kad tėvai tokiems talentams tobulėti suteiktų galimybę ir skatintų, o mokytojai įdėtų į juos tai, ką patys turi, nepatingėtų papildomo darbo ir vaikams suteiktų galimybę pamatyti kitą pasaulį – kupiną atradimų, sėkmės, nuopuolių ir dar didesnių pakilimų. Galima džiaugtis, kad šiam konkursui vaikus ruošė nemažai skirtingų mokytojų, taip visada auga viltis, kad kitąmet dainorėlių bus dar daugiau. Žinoma, kaip ir kiekviename konkurse, – būna laureatai, būna ir likę be apdovanojimų, likę be kelialapio į tolimesnį pažinimo džiaugsmą. Šiame konkurso etape nemažai dalyvių sutrukdė susijaudinimas, kai kuriems ir liga, kai kuriems tiesiog pristigo sėkmės. Tačiau niekada nereikia nusiminti. Ir ūkininkams ne kiekvienas iš visos širdies laistomas daigas išauga.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close