Jaunieji šauliai pagerbė kovotojus už laisvę tradicinėmis krepšinio varžybomis (GALERIJA)

Sausio 16 d. Prienų kūno kultūros ir sporto centras (KKSC) tapo Prienų rajono jaunųjų savanorių pagrindiniu štabu. Čia į tradicines jaunųjų šaulių krepšinio varžybas, skirtas Sausio 13-ąjai paminėti, jaunieji šauliai susirinko net iš 4 mokyklų.

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Deja, dėl laiko stokos bei vykstančių pamokų į varžybas galėjo atvykti ne visi. Nuolat aktyvėjanti jaunųjų šaulių veikla suvilioja vis daugiau jaunimo, todėl ir šių metų varžybose KKSC susirinko labai daug jaunuolių.

Varžybos vyko labai aktyviai. Jaunuoliai buvo kupini energijos ir ryžto. Kiekvienoje kovoje komandos žaidė po du 10 min. kėlinius. Šįkart labiausiai nepasisekė, galima sakyti, Prienų įgulos jauniesiems šauliams. Išlaužo pagrindinės mokyklos jaunieji šauliai nesunkiai įveikė Prienų šauliukus, vadovaujamus Andriaus Šapalo, skirtumu 24:12, tačiau 5:20 privalėjo nusileisti Jiezno gimnazijos jauniesiems šauliams. Išlaužo komandos sėkmė nelydėjo ir kovoje su „Žiburio“ komanda. Rezultatu 11:42 išlaužiškiai pripažino „žiburiečių“ pranašumą. Išlaužo komanda, vadovaujama R……… Meškausko, surinko 4 taškus ir užėmė 3-iąją vietą. Antrąją vietą varžybose užėmė Jiezno gimnazijos krepšininkai, vadovaujami Sigito Žalio. Jie, palaužę išlaužiškius bei rezultatu 36:9 – prieniškius, nusileido „Žiburio“ komandai ir surinko 5 taškus. Maksimalų taškų skaičių surinko Vido Blekaičio vadovaujami „Žiburio“ jaunieji šauliai. Įveikę išlaužiškius, rezultatu 21:9 palaužę prieniečius, vos trimis taškais (22:19) įveikę Jiezno gimnazistus, jie varžybose užėmė pirmąją vietą.

Varžybos Sausio 13-ąjai pažymėti organizuojamos kasmet. Varžybas organizuojantis Prienų 6-osios šaulių kuopos vadas S. Žalys visada stengiasi, kad prie jaunųjų šaulių veiklos prisijungtų kuo daugiau jaunimo. Kiekvienas jaunuolis – tai dar vienas Lietuvos pilietis, mąstantis apie Lietuvą kaip Tėvynę, o ne didelę parduotuvę su žalingomis arba nenaudingomis pramogomis.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close